Rudi Gober (©FIBA Basketball)
Rudi Gober (©FIBA Basketball)

Rudi Gober: Impresionirala me Poljska, mi želimo zlato i to će me jedino zadovoljiti

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.09.22. | 19:58

"Pokušavaću da budem još bolji kako bismo ostvarili taj cilj, verujem da ovaj tim ima dovoljno kvaliteta da bude najbolji u Evropi", kaže francuski as

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Berlina)

 Za Francusku eventualna pobeda nad Poljskom bila bi potvrda odličnog rada jedne generacije i sistema kojim već 13 godina rukovodi Vensan Kole.

Izabrane vesti

Za Rudija Gobera je pobeda nad Poljskom jedina opcija. I ne samo ta, već i u finalu, ma ko bio rival. Jer, kaže da će ga samo zlato zadovoljiti na kraju...

“Ovde sam da pobeđujem. Cilj je zlato i to će jedino da me zadovolji. Pokušavaću da budem još bolji kako bismo ostvarili taj cilj, verujem da ovaj tim ima dovoljno kvaliteta da bude najbolji u Evropi. Moramo da pobedimo Poljsku i onda još jednu. Posle toga biću srećan“, rekao je novi član Minesote.

17.15: (3,80) Poljska (16,0) Francuska (1,35)

“Moramo da nastavimo da radimo dobro i pre svega da verujemo u nas, jedni u druge, u ovaj tim, da igramo na pravi način... Imam utisak da napredujemo iz utakmice u utakmicu, znali smo da ćemo kao mlad tim praviti neke greške. Lepota toga je što možemo iz svega toga mnogo da naučimo i vidi se da to upravo i radimo“, rekao je Gober.

Poljsku niko nije video u polufinalu, da li ste vi mogli da zamislite ovakav scenario za ovu fazu turnira?

“Znali smo da je u košarci sve moguće. Impresionirali su me svojom igrom, timskom hemijom, čvrstinom... Jako sam srećan zbog Slotera, sa kojim sam igrao u Šoleu pre deset godina. Lepa je njihova priča, ali mi gledamo nas. Imamo cilj koji želimo da ostvarimo, a to je zlatna medalja. Da bismo to postali, moramo da odigramo još bolje u sledećoj utakmici“.

Iza vas ste ostavili dve neizvesne, dramatične utakmice koje su rešene u produžetku. Kako odigrati u petak, da ne biste došli u istu poziciju?

“Moramo da smanjimo intervale kada izgubimo fokus i intenzitet, kada prodajemo lopte. Trošimo sve ono dobro što napravimo u ranoj fazi utakmice. Ako uspemo to da rešimo, da nađemo način da se brže vratimo u naš ritam, biće mnogo bolje. Igrali smo već kvalitetnije protiv Italije koja je bila dosta dobra protiv nas, ali mi želimo još više“.tagovi

košarkaška reprezentacija FrancuskeEvrobasket 2022Rudi Gober

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara