Rudi Gober (©FIBA Basketball)
Rudi Gober (©FIBA Basketball)

Rudi Gober: Impresionirala me Poljska, mi želimo zlato i to će me jedino zadovoljiti

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.09.22. | 19:58

"Pokušavaću da budem još bolji kako bismo ostvarili taj cilj, verujem da ovaj tim ima dovoljno kvaliteta da bude najbolji u Evropi", kaže francuski as

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Berlina)

 Za Francusku eventualna pobeda nad Poljskom bila bi potvrda odličnog rada jedne generacije i sistema kojim već 13 godina rukovodi Vensan Kole.

Izabrane vesti

Za Rudija Gobera je pobeda nad Poljskom jedina opcija. I ne samo ta, već i u finalu, ma ko bio rival. Jer, kaže da će ga samo zlato zadovoljiti na kraju...

“Ovde sam da pobeđujem. Cilj je zlato i to će jedino da me zadovolji. Pokušavaću da budem još bolji kako bismo ostvarili taj cilj, verujem da ovaj tim ima dovoljno kvaliteta da bude najbolji u Evropi. Moramo da pobedimo Poljsku i onda još jednu. Posle toga biću srećan“, rekao je novi član Minesote.

17.15: (3,80) Poljska (16,0) Francuska (1,35)

“Moramo da nastavimo da radimo dobro i pre svega da verujemo u nas, jedni u druge, u ovaj tim, da igramo na pravi način... Imam utisak da napredujemo iz utakmice u utakmicu, znali smo da ćemo kao mlad tim praviti neke greške. Lepota toga je što možemo iz svega toga mnogo da naučimo i vidi se da to upravo i radimo“, rekao je Gober.

Poljsku niko nije video u polufinalu, da li ste vi mogli da zamislite ovakav scenario za ovu fazu turnira?

“Znali smo da je u košarci sve moguće. Impresionirali su me svojom igrom, timskom hemijom, čvrstinom... Jako sam srećan zbog Slotera, sa kojim sam igrao u Šoleu pre deset godina. Lepa je njihova priča, ali mi gledamo nas. Imamo cilj koji želimo da ostvarimo, a to je zlatna medalja. Da bismo to postali, moramo da odigramo još bolje u sledećoj utakmici“.

Iza vas ste ostavili dve neizvesne, dramatične utakmice koje su rešene u produžetku. Kako odigrati u petak, da ne biste došli u istu poziciju?

“Moramo da smanjimo intervale kada izgubimo fokus i intenzitet, kada prodajemo lopte. Trošimo sve ono dobro što napravimo u ranoj fazi utakmice. Ako uspemo to da rešimo, da nađemo način da se brže vratimo u naš ritam, biće mnogo bolje. Igrali smo već kvalitetnije protiv Italije koja je bila dosta dobra protiv nas, ali mi želimo još više“.



tagovi

košarkaška reprezentacija FrancuskeEvrobasket 2022Rudi Gober

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara