Rudi Gober (FIBA)
Rudi Gober (FIBA)

Rudi Gober je besan: Sudije su sr...e! Trebalo je da isprljamo ruke

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.08.23. | 22:42

Francuski as se teško miri sa eliminacijom sa Mundobasketa

Francuzi su došli na Mundobasketa kao jedan od favorita i po imenima možda i najjača evropska reprezentacija. A već posle dva kola su otpisani i eliminisani iz dalje borbe za visok plasman.

Posle ubedljivog poraza od Kanade, Francuzi su u poraženi u trileru protiv Letonije pošto su prokockali trijumf u poslednjem minutu.

Izabrane vesti

Jedna od zvezda francuskog tima Rudi Gober se teško miri sa ovakvim epilogom. Kritikovao je sebe, ekipu i sudije posle meča...

„Ni sam ne znam koliko smo im dali skokova, koliko smo lopti izgubili... To su male stvari koje na kraju odlučuju. Kažnjeni smo. Oni su pogađali šuteve koji treba da se pogode. Imali su i pomoć sudije koji je sr...e. Iskreno, ne razumem više šta će nam ovakve sudije. Ono što su svirali De Kolu pa meni na kraju... Neverovatno! Ipak, to nije glavni razlog zašto smo izgubili. Letonija je na kraju zaslužila pobedu“.

Samokritičan je as Minesote.

„Nokautirani smo. Teško nam je. Počeli smo dobro, imali dobar stav ali smo propustili priliku da prelomimo meč... Sada svi treba da se pogledamo u ogledalo. O nekim stvarima ću pričati narednih dana. Naravno da sam besan. Nismo tamo gde je trebalo da budemo. Mi nismo tim koji je smeo da bude eliminisan u prvoj rundi. Mi smo lep tim. Ali lepota je dobra ako se izađe na teren i malo se isprljaju ruke. Nesvesno smo zaboravili zašto smo ovde jer smo možda previše očekivali. Zaboravili smo šta nas je krasilo timom svih ovih godina. To su duh zajedništva i naporan rad“.

Kaže da i sebe smatra jednim od najvećih krivaca.

„Prihvatam odgovornost na sebe 100 odsto. Dobro, možda 99 odsto. U oba meča smo bili mekani. Talenat, imena i ostalo nisu važni... Bogovi košarke uvek nagrade tim koji se trudi više a to nismo bili mi. Pokušali smo ali ovo nije bilo naše pravo lice. Nadam se da ćemo nešto naučiti iz ovoga. Mnogo toga treba da se preispita za sledeće leto“, završio je centar Francuske.


tagovi

košarkaška reprezentacija FrancuskeRudi Gober

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara