Šabaz Nejpir (Star sport)
Šabaz Nejpir (Star sport)

Šabazova eksplozija u poslednjoj četvrtini nije spasila Armani novog poraza

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.12.23. | 19:11

Već šesta izgubljena utakmica milanskog tima u prvenstvu

Debitovao je Šabaz Nejpir prošlog vikenda u povratničkom mandatu za Olimpiju iz Milana i sa 16 poena dao veliki doprinos pobedi nad Kremonom ali večeras nije bio te sreće.

Iako je bivši plejmejker Crvene zvezde eksplodirao u poslednjoj četvrtfini protiv Breše, to ovoga puta nije bilo dovoljno za Armani izbegne poraz od Breše u gostima – 64:70.

Izabrane vesti

Mesinin tim sada ima već šest poraza u 14 kola italijanskog šampionata što je prilično loš bilans za tako jak i skupocen tim. Doduše, Breša je jedno od najvećih iznenađenja sezone i večerašnjim trijumfom je preuzela čelnu poziciju na tabeli.

Kada je Armani sredinom prvog kvartala poveo sedam poena razlike (14:7), delovalo je da ide ka očekivanoj pobedi ali je Breša pokazala zašto je prva na tabeli. Sprečila je Manekene da se odlepe i u drugoj četvrtini se poptuno vratila u meč. Na poluvreme je otišla sa minimalnim vođstvom (33:32). Nejpira nije služio šut i prvo poluvreme je završio sa šest postignutih poena i bez ubačene trojke.

Egal borba se vodila i u trećoj deonici meča da bi domaći tim u poslednjem kvartalu prvi put došao do neke osetnije prednosti i poveo 58:48. Nejpir je taj period proveo na klupi jer tri četvrtine skoro da nije izlazio iz igre. Mesina ga je opet uveo u igru šest minuta pre kraja meča i Amerikanac je preuzeo odgovornost. Ubacio je 10 poena za pet minuta ali Breša nije ispustila prednost.

Nejpir je za 32 minuta na parketu ubacio 18 poena ali nije pogodio nijednu trojku (0/4). Generalno je šut za tri poena bio najveći problem Mesininog tima večeras. Pogodili su samo tri od 25 šutnutih trojki i sve tri je pogodio Nikolo Meli (3/7) koji je meč završio sa 13 poena. Aleks Pojtres je dodao 11 za 14 minuta na parketu, pogađao je uglavnom u poslednjoj četvrtini ali to nije bilo dovoljno. U pobedničkom timu je najbolji bio Si Džej Mejsinburg sa 18 poena, a odličan je bio i hrvatski veteran Miro Bilan sa 13 poena i 11 skokova. Bitan doprinos je dao i bivši košarkaš Budućnosti Amedeo Dela Vale sa 14 postignutih poena.



tagovi

Armani MilanoŠabaz NejpirKK Breša

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara