Željko Obradović (© Star Sport)
Željko Obradović (© Star Sport)

Sada je trenutak da navijači Partizana budu kao Željko Obradović

Vreme čitanja: 4min | sub. 29.04.23. | 08:05

Navijači crno-belih koji ispune Arenu u utorak imaju vrlo važan zadatak, da poslušaju reči najtrofejnijeg trenera Evrope pred prvu meč loptu za odlazak na F4 protiv Real Madrida

Dve senzacionalne pobede Partizan Mozzart Beta na startu plej-ofa protiv Reala u Madridu su otvorila širom vrata završnog turnira Evrollige ali su donekle umrljane tučom u drugoj utakmici koja je kulminirala divljačkim potezom Geršona Jabuselea i povredom Dantea Egzuma. Praktično su sekunde prošle od tog događaja i društvene mreže su bile preplavljene pretnjama, čak su i poznati košarkaški internacionalci isticali kako se "Real neće vratiti živ iz grotla Arene" zbog svi događaja u glavnom gradu Španije. I dok su takve opaske bile zanimljive mnogima, stav Željka Obradovića je bio nešto drugačiji. Gospodski, sportski, samo još jedna potvrda zbog čega je najbolji u Evropi, a do tog zvanja se ne dolazi samo trofejima, već i sportskim duhom.

Posle utakmice nije podizao tenziju, nije pričao o osveti ili bilo čemu sličnom. Imao je gospodski stav koji svaki navijač treba da prekopira u utorak na trećem meču kada igrači Reala istrče na parket Arene.

Izabrane vesti

"Šta bih ja voleo, da naši navijači shvate da je ovo deo sporta, igrači su pričali između sebe i na tome treba da se završi. Mi smo u ove dve utakmice naišli na fenomenalno gostoprimstvo Reala. Ovde su svi to osetili, verujem i svi vi koji ste ovde. Mislim da i mi u Beogradu to treba da uzvratimo, da se nijedan igrač, član stručnog štaba ili navijač Reala ne oseća neprijatno, nego da iz Beograda pošaljemo sliku kakva je uvek bila na našim utakmicama. Ponavljaću to do utakmice, i želim da pre utakmice pričamo samo o utakmici", rekao je Obradović na hodnicima Viznik centra pred okupljenim novinarima.

Kada ovo kaže najbolji svih vremena, onda je to zarazno i njegov stav se raširio kao vatra po Humskoj.

"Real je istorijski naš prijateljski klub, jedan od najvećih klubova na svetu, bez obzira na nemilu situaciju docekaćemo ih krajnje prijateljski. Proživeli smo lepe trenutke ove sezone do sada, posle mnogo godina, sve je u našim rukama, uspeh nas tek očekuje. Naše najjače oružje pored ove sjajne generacije momaka, su naši navijači, najbolji košarkaški navijači na svetu! Svi do jednoga dočekajmo gospodski ekipu Reala, svima želim dobrodošlicu u Beograd, centar evropske košarke", rekao je predsednik Partizan Mozzart Beta, Ostoja Mijailović.

Nedugo potom je i Kevin Panter poslao sličnu poruku.

"Naš tim ove godine ima istorijske rezultate nadam se da smo sposobni da završimo sezonu na terenu. Svi učimo iz grešaka. Već smo pričali sa nekim igračima Real Madrida posle utakmice i svi želimo da budemo sigurni da se indicent kao ovaj neće ponoviti nikada više. Molim naše navijače da nam pomognu da situacija ne eskalira i da pokažemo ko smo i da kao klub presentujemo najbolji mogući stav naredne nedelje u Beogradu", napisao je Panter koji je jedan od kažnjenih igrača i neće biti u stanju da pomogne saigračima na naredne dve utakmice u elitnom takmičenju, dok Matijas Lesor ima jednu utakmicu suspenzije.

E sada je trenutak da i ove poruke poslušaju oni kojima je pre svega namenjena - navijaćima Partizana koji će ispuniti Arenu u utorak i verovatno još jednom oboriti rekord i biti tema mnogih medija u regionu, ali i šire.Sada kada su sve oči Evrope uprte u Beograd i kada će se svaki potez navijača analizirati do tančina potrebno je biti gospodin kao Željko Obradović, hladnokrvan, a optet strastven u funkciji svoje ekipe. Bodriti tim koji je blizu istorijskog uspeha, zapravo već je napravio istorijski rezultat u Madridu jer niko nije održao takva dva časa košarke Realu na njihovom terenu na startu plej-ofa Evrolige kao što je ova Željkova ekipa.

Sada je potrebno da atmofera koja je postala poznata širom sveta još jednom pošalje sliku da je Partizan najvažniji, a da bilo kakav pokušaj osvete zbog Geršona Jabuselea koji neće ni biti u Beogradu bi samo bio poguban i po same navijače, po igrače Partizana, a pre svega po klub iz Humske koji se vratio u elitno društvo posle dugogodišnje pauze i napravio takav bum u prvoj sezoni kakav niko nije očekivao i to velikim udelom na renome i autoritet Obradovića.

Partizan je sada lice Evrolige, Željko Obradović je neko ko sve okuplja oko sebe, a ukoliko i navijači prekopiraju gospodski gest, istorija će biti ispisana, a samim tim će biti olakšan i put ka fajnal-foru Evrolige što svi u Partizanu sanjaju.



tagovi

Željko ObradovićKK PartizanEvroligaPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara