Nikola Mirotić (©Star Sport)
Nikola Mirotić (©Star Sport)

Saigrač o Mirotićevom rastanku sa Barsom: Toliko je dao timu, a ne mogu da se dogovore

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.07.23. | 13:16

“Ostaje gorak ukus, baš tužno“, kaže Rokas Jokubaitis

Tema broj jedan u evropskoj košarci i dalje je raskid između Barselone i Nikole Mirotića koji nikako da se ozvaniči.

Španski mediji su naveliko pisali da je sve dogovoreno još za vikend, nedavno su isplivali novi detalji gde se navodi kako Barselona od Mirotića traži da prihvati da isplata preostalog novca po ugovoru počne od sledećeg leta, ali u suštini nekadašnji španski reprezentativac trebalo bi da dobije veći deo od 22.000.000 evra koliko mu je sledilo do juna 2025.

Izabrane vesti

O ovom slučaju javno je govorio i njegov saigrač iz Barselone Rokas Jokubaitis.

“Nikola je igrač koji je toliko dao za tim, a opet klub i on ne mogu da se dogovore... Tužno, baš tužno“, rekao je Litvanac za Basket News.

U daljem razgovoru autor prepričava kako Jokubaitis smatra da je rastanak “baš tužan“ i dodao da “postoji gorčina“, iako priznaje da ne zna detalje. Takođe, ne krije da sa Mirotićem ima odličan odnos, pošto mu je najplaćeniji igrač Evrope bio mentor.

“Imamo zaista dobar odnos. Drugi košarkaši će to razumeti, već dve godine smo šuterski patneri na treninzima. Često sam gledao njegove pokrete na treninzima, a onda bi sve to isto radio i na utakmicama. Jedan je od najtalentovanijih igrača sa kojima sam ikad imao priliku da igram. Mnogo toga me je naučio“.

Pohvalio je Litvanac i to kakav je rođeni Podgoričanin kao osoba.

“On je jako posvećen, mnogo daje crkvi i bolnicama. Ima dobro srce, sa njim uvek možeš da pričam o brojnim temama. Bez obzira kakav ti je status u timu, uvek će te pitati kako si“.

Košarkaška javnost grozničavo iščekuje da sazna šta će biti sa Nikolom Mirotićem. Crvena zvezda, Monako i milanska Olimpija su se povukli, Olimpijakosu se zahvalio, u igri je ostao Partizan Mozzart Bet.


tagovi

Nikola MirotićRokas JokubaitisKK BarselonaKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara