Najnovije vesti

Šakil O'Nil i dalje ne vidi Jokića kao MVP-ja

Vreme čitanja: 2 minuta

Šakil O'Nil (AFP)

Legendarni centar ponovio da bi nagrada trebalo da ode u ruke Džoela Embida

Nikola Jokić će biti MVP, rekli su američki novinari u anketi ESPN. Sličan stav zastupa i jedan od autora zvaničnog sajta NBA lige. Ali, Šakil O'Nil smatra drugačije.

Legendarni centar koji godinama zabavlja gledaoce emisije "Inside NBA", objasnio je zašto bi nagradu za najkorisnijeg igrača ligaškog dela sezone trebalo da dobije Džel Embid koji je Šakilov favorit odavno.

"Odmah bih nagradu dao Embidu. Igra kao što bi trebalo da igra. Daje poene, skače, igra spolja i iznutra, zabavlja se. Postiže prosečno više poena od Jokića. Malo je bolji. On je za desetku, a Džoker za 9.9762541. Veoma su blizu. Ako me pitate za mišljenje, ove godine je Embid MVP", rekao je O'Nil.

Subota, 4.00: (2,30) Golden Stejt (12,5) Denver (1,75)

Jokić igra maestralno. Ima prosek od 26,4 poena (šut iz igre 56,8%, šut za tri poena 41,1%, slobodna bacanja 85,4%), 11,0 skokova, 8,7 asistencija, 1,4 ukradene lopte, za 35,4 minuta...Na drugoj strani, Embid je na proseku od 30,0 poena (šut iz igre 51,3%, šut za tri poena 37,5%, slobodna bacanja 85,1%), 11,1 skokova, 3,1 asistencije, 1,0 ukradene lopte, 1,4 blokada za 32,1 minut na terenu.

Ali ono zbog čega pojedini guraju Kamerunca na čelnu poziciju u trci za MVP nagradu, jeste prvo mesto Filadelfije na tabeli Istoka, koje deli sa Bruklinom, a ispred Milvokija. Da li svesno ili nesvesno zaboravljaju da Denver, iako nije na čelu Zapada, već je tek četvrti, ima učinak od 38-20, odnosno samo pobedu manje od File (39-20) koja se, istini za volju, nalazi u slabijoj konferenciji...

Kako god, očigledno je da će odluka o najkorisnijem igraču pasti "uz svuk sirene" za kraj sezonskog dela NBA...

Ostale vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

Uživo
Najava mečeva