Dragan Šakota (©Star Sport)
Dragan Šakota (©Star Sport)

Šakota bi mogao na trenersku klupu posle dve godine

Vreme čitanja: 1min | pon. 14.03.22. | 09:42

I to u ACB ligi

Povratak Dragana Šakote trenerskom poslu izvesniji je možda više nego ikada u protekle dve godine i drugog boravka u Crvenoj zvezdi.

U Španiji kruži vest da je Šakota poslednji u nizu kandidata za upražnjeno mesto trenera Saragose. Njegovo ime počelo je da se pominje tek nedavno, ali je navodno sada jedan od favorita. Bar tako tvrdi specijalizovani košarkaški portal Encenstando.

Izabrane vesti

20.30: (1,45) Valensija (15,0) Manresa (3,05)

Klupa Saragose ostala je upražnjena od juče pošto je otkaz dobio Đaume Ponsarnau. Uprava se na ovaj potez odlučila kako bi se promenila trajektorija forme ekipe, poražene u poslednja tri kola, odnosno četiri puta u proteklih pet rundi iliti u šest od minulih osam utakmica. Dok se trajno rešenje ne bude pronašlo Saragosom će rukovoditi Aleiš Duran, dok je stručnom štabu već priključen Serhio Lamua.

Osim Šakote, kao veliki favoriti za trenera Saragose pominju se Serhio Valdeomiljos, te Oskar Kvintana i Havi Huarez. Šakota je poslednji posao radio pre tačno dve godine, kada je vodio Crvenu zvezdu. Sezona je tada prekinuta zbog pandemije virusa korona, a on se tada povukao iz posla.

Saragosa se nalazi pred zonom ispadanja sa samo pobedom više od Andore, Fuenlabrade i San Pablo Burgosa, odnosno dve više od poslednjeplasiranog Betisa. Do kraja prve faze ostalo je još jedanaest utakmica.


tagovi

KK SaragosaDragan ŠakotaACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara