Dragan Šakota na klupi Brindizija (Foto: fiba.basketball)
Dragan Šakota na klupi Brindizija (Foto: fiba.basketball)

Šakota doneo Brindiziju prvu pobedu u sezoni i to protiv Virtusa

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.11.23. | 20:10

Posle Milana, pala i Virtus Bolonja u 9. kolu italijanske lige

Olimpija Milano je neprijatno iznenadila u susretu sa Pistojom pred svojim navijačima, ali za iznenđenje večeri se ipak postala Virtus Bolonja. Bolje rečeno, Brindzi, koji je kod kuće savladao Bjankonere 83:75 i tako upisao tek prvi trijumf u Palakanestru ove sezone.

Ekipa koju je krajem oktobra preuzeo Dragan Šakota je odigrala sjajnu prvu i treću deonicu. Povela posle 10 minuta sa 24:13, ali potom dozvolila sastavu Luke Bankija da priđe na poen zaostatka pred veliki odmor. Usledila je ključna treća četvrtina, koju Brindizi dobija sa 30:18, pa je Virtus do kraja uspeo samo da prepolovi zaostatak.

Izabrane vesti

Italijanski predstavnik u Evroligi nije imao rešenja za Žordana Bajehea. Kamerunac je meč protiv vicešampiona Italije okončao sa 25 poena i 10 skokova! Odlično ga je ispratio Džeremi Senglin sa 22 poena i sedam asistencija, dok je Egznavijer Snid dodao 12, a Nejt Laževski 10 poena.

U ekipi Virtusa je Tornike Šengelija bio blizu dabl-dabla sa 14 poena i devet skokova, a isti poenterski učinak ostvario je i Ife Lundberg. Po 11 poena dodali su Avudu Abas, Marko Belineli i Danijel Heket, dok je Ognjen Dobrić postigao samo tri poena, uz tri asistencije za 12 minuta na parketu.

Virtus je uprkos porazu ostao prvi sa učinkom 7-2, ali isti bilans imaju Breša, Venecija i Napoli. Šakotin tim je pretposlednji posle prvog trijumfa, s ozbirom da je Trevizo na 0-8, uz utakmicu manje.



tagovi

Dragan ŠakotaBrindiziKK BrindiziVirtus BolonjaLega APalakanestro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara