Filip Petrušev
Filip Petrušev

Sakramento Kingsi poslali Filipa Petruševa u Dži ligu

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.11.23. | 01:00

Srbin nastavlja sa selidbom

Da li je ovako Filip Petrušev zamišljao početak svoje NBA karijere? Teško. Nije odigrao ni dve utakmice, a već je bio trejdova iz Filadelfije preko Los Anđelesa u Sakramento, a sada će morati da se bori za svoje mesto pod sundem kroz razvojnu ligu. Naime, kako su Kingsi zvanično saopštili, reprezentativac Srbije oblači dres Stokton Kingsa, filijale tima iz Sakramenta.

Sudbina Filipa Petruševa je ovoga puta bilo usko vezana za Džejmsa Hardena. Naime, kako bi se trejd između Filaldeflije i Los Anđeles Klipersa ostvario, u čitavu priču je morao da bude uključen prošlosezonski član Crvene zvezde. Ipak, za razliku od Hardena, Klipersi su samo bili usputna stanica za Petruševa koji je odmah bio prosleđen u Sakramento.

Izabrane vesti

Ipak, dovoljno je samo da pogledate sastav Sakramenta i odmah vam postaje jasno da jednostavno mesta za Filipa Petruševa nema pored imena kao što su Domantas Sabonis, Aleks Len i Saša Vezenkov.

Kako ne bi samo sedeo na klupi, odlučeno je da Filip dobije minute u G ligi i tako pokaže da zaslužuje mesto u rotaciji Kingsa.

Spekulisalo se da bi Petrušev možda mogao nazad u Evropu posle svega što mu se izdešavalo, ali njegov agent Miodrag Ražnatović je otvoreno istakao da se Evropa u ovom momentu ne razmatra. Ostaje da se vidi da li će se to promeniti u narednom periodu.

Nekadašnji košarkaš Mege i Crvene zvezde odigrao je samo tri minuta za Seventisikserse od početka sezone, a u franšizu iz Pensilvanije stigao je sredinom jula kada je potpisao delimično garantovan ugovor od 1.120.000 dolara za ovu sezonu. Za narednu je negarantovan na 1.891.000 dolara.


tagovi

Filip PetruševNBA ligaSakramento Kings

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara