Džastin Kobs (©MN Press)
Džastin Kobs (©MN Press)

Šamar za Budućnost: Burg slavio u Morači, navijači terali upravu

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.03.22. | 21:05

Podgoričani pretrpeli još jedan neočekivan poraz i verovatno će morati da gostuju već na startu eliminacione faze

Novo razočarenje ekipe Aleksandra Džikića. Budućnost je u pretposlednjem kolu grupne faze Evrokupa pretrpela poraz u Morači od francuskog Burga i ima minimalne šanse da na startu eliminacionog dela igra u Podgorici - 73:75.

Francuski sastav je ostao ispod crte, ali će pomno pratiti ishod duela u Veneciji, gde gostuje otpisani Promiteas. Male su im šanse da nastave takmičenje, ali su uspeli da zaprže čorbu Podgoričanima. Propustila je crnogorska ekipa da preskoči Virtus na tabeli, ostala korak iza, a u prašini bi mogla da je ostavi i Cedevita Olimpija.

Izabrane vesti

Budućnost je u velikom padu forme. Pretrpela je šesti poraz na osmom meču odigranom u martu. Posle Zadra, Cedevita Olimpije, Partizana, Studentskog centra i Gran Kanarije meru je prvaku Crne Gore uzeo i tim koji je trenutno 11. na tabeli francuske LNB Pro A lige...

Nije šut najbolje služio domaćina, pogotovu u ključnim trenucima. Gubio je i 11 razlike početkom odlučujuće deonice, ali je uspeo da preokrene. Nisu Džikićevi izabranici imali snage da prednost i sačuvaju, da bi Edin Atić i Kendrik Peri promašili šuteve sa distance za pobedu.

Bilo je negodovanja i čarki na tribinama, Vijesti prenose da se skandiralo i "Uprava napolje", kao i da su zvužduci i ružne reči upućene igračima i kada su ih pozdravljali. Nezadovoljstvo raste, a borbe za trofeje su na pragu.

Džastin Kobs je u poraženoj ekipi bio najefikasniji sa 14 poena (7as), ispratio ga je Atić koji je bio nadomak dabl-dabla (13p, 8ask), Kendrik Peri je dodao 12 poena, dok je dvocifren sa 10 bio i Vladimir Micov.

Burg je do pobede vodio Džejlen Džons sa 19 poena, 12 je dodao Aksel Žulijen, koliko je ubacio i Džejkori Vilijams, a dvocifren je sa 11 bio i Rašid Sulajmon.

EVROKUP

Utorak

Ulm - Bursa 72:86

/Hejs 25, Kriston 20/

Andora - Metropolitan 74:83

/Miler-Mekintajer 16 - Konate 19/

Virtus - Gran Kanarija 70;68

/Heket 14 - Enis 19/

Sreda

Lijektabelis - Turk Telekom 75:77

/Kalaicakis 17 - Gejik 32/

Budućnost - Burg 73:75

/Kobs 14 - Džons 19/

Hamburg - Trento U TOKU

Cedevita Olimpija - Valensija U TOKU

Venecija - Promiteas U TOKU



tagovi

KK Budućnost PodgoricaKK BurgAleksandar DžikićDžastin KobsVladimir MicovKendrik PeriEdin Atić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara