Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Šamar za Partizan pred derbi! Mega sa zvukom sirene do senzacije

Vreme čitanja: 3min | pon. 23.10.23. | 22:09

Neverovatna pobeda Mege rezultatom 88:86 u 4. kolo ABA lige

Neverovatna utakmica u dvorani "Ranko Žeravica". Partizan Mozzart Bet je izgubio protiv Mege sa zvukom sirene i tako propisno iznervirao navijače. Na 18 sekundi pre kraja Mega je imala napad za pobedu, a Uroš Trifunović je u skoku ubacio loptu u svoj koš i tako šokirao crno-bele pred večiti derbi sa Crvenom zvezdom u četvrtak - 88:86.

Sada je već vreme da se upale alarmi u Humskoj. Tri poraza u uvodna četiri kola u Evroligi su definitivno zabrinuli crno-bele, ali sada kiks protiv klinaca Mege je definitivno nešto što ne sme da se događa ovoj ekipi Željka Obradovića. Mega je u jednom momentu u potpunosti ponizila crno-bele na parketu kada je na semaforu stajalo 52:32.

Izabrane vesti

Izgledao je tada Partizan u potpunosti poraženom, bez ideje i energije. Međutim, Aleksa Avramović i Frenk Kaminski zaslužuju pohvale. Ovaj tandem je praktično sam na svojim plećima u potpunosti uveo meč u egal. Avramović je i u odbrani pravio čuda, a u napadu pogađao dalekometne šuteve. Sa druge strane Kaminski je pokazao kako ume da se snalazi u reketu, ali osim toga, svi ostali u crno-belom su bili daleko, daleko ispod svakog nivoa očekivanja.

Posebno kapiten Kevin Panter koji je verovatno odigrao najlošiji meč u karijeri. Za 15 minuta na parketu promašio je svih osam šuteva, napravi je pet faulova za indeks -10.

Čak i njegova partija je mogla donekle da prođe neopaženo da je Partizan na kraju uspeo da preokrene. Jaramaz je na 18 sekundi pre kraja doneo izjednačenje, ali je Mega imala dovoljno smirenosti da dođe do pobedonosnog koša u opštem metežu u reketu gde je na kraju Uroš Trifunović ubacio loptu u svoj koš.

Mladi trio Mege je obeležio duel pre toga. Nikola Đurišić je imao 17 poena, Uroš Plavišić je dodao 15, a Nikola Topić je imao 14 poena i osam asistencija.

Da stvar bude još gora po Partizan, sve ovo se dešava četiri dana pred večiti derbi sa Crvenom zvezdom koja je i sama u problemima, ali ovo što je viđeno večeras u ekipi aktuelnog ABA šampiona je za ozbiljnu analizu. Mega je tokom većeg dela susreta pokazala znatno veći nivo želje što se vidi po broju skokova. Mega je imala sedam više. Partizan je ponovo loše šutirao, ali ono što je znatno alarmatnije je stanje u odbrani. Igraču su se uglavnom međusobno gledali i čudili dok im mladići iz Mege ulaze u reket i rutinski poentiraju, posebno u prvoj i drugoj deonici.

Kasnije je pala u vodu izvanredna partija Frenka Kaminskog koji je ubacio 24 poena uz šest skokova, kao i Aleksa Avramović koji je imao 26 poena i ubedljivo najveću minutažu (31 minuta). Pored već pomenutog Pantera, slab je bio i Zek Ledej sa sedam poena, Jaramaz je imao samo dva i to dva koja su stigla na 18 sekundi pre kraja. Uroš Trifunović se nije upisao u listu strelaca za 22 minuta, Tristan Vukčević takođe za sedam minuta ništa nije ubacio, kao i Danilo Anđušić koji je ostao na nuli za pet minuta na parketu

Kada se sve sabere i oduzme, ključni dani predstoje za Partizan. Iako je još uvek sam početak sezone, eventualni porazi protiv Crvene zvezde u četvrtak i naredni ponedeljak bi mogli da u potpunosti da sruše sve ono što je klub iz Humske gradio prošle sezone i tokom leta.

ABA LIGA - 4. KOLO

Petak

Split - Borac Mozzart 75:61

/Perković 21 - Uskoković 15/

Budućnost - Cibona 93:85

/Ros 16 - Aranitović 16/

Subota

Krka - Zadar 75:88

/Stergar 23 - Božić 24/

Nedelja

Igokea - Cedevita Olimpija 83:72

/Tanasković 15 - Kobs 16/

Studentski centar - Mornar 94:79

/Kamenjaš 17 - Jovanović 18/

Ponedeljak

FMP - Crvena zvezda 72:83

/Voker 17 - Teodosić 11/

Mega - Partizan 88:86

/Đurišić 17 - Avramović 26/



tagovi

KK PartizanKK MegaABA

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara