Mario Hezonja i Nikola Kalinić (©Reuters)
Mario Hezonja i Nikola Kalinić (©Reuters)

Šamar za Real! Hezonja četiri godine u Barsi, ugovor na 12.000.000

Vreme čitanja: 3min | pet. 14.06.24. | 14:38

Ekskluziva ugledne Marke

¡Bombazo! Španija je dostigla tačku usijanja, a Real Madrid dobio šamar od arhineprijatelja. Izgubio je bitku, Mario Hezonja ide u Barselonu!

Gotovo je, sa više strana dopire vest da se Mario Hezonja vraća u Kataloniju. Inicijalnu vest lansirala je ugledna španska Marka, i to samo dva dana nakon što je Kraljevski klub postao prvak države 37. put u istoriji. Ugovor je na četiri godine, a težak je 12.000.000! Po sezoni 3.000.000 evra neto.

Od naredne sezone Mario Hezonja će biti u redu najplaćenijih košarkaša Evrope. Izdiće se do najviše tačke, staće rame uz rame sa Majkom Džejmsom, Šejnom Larkinom i Kendrikom Nanom. Višemesečni pregovori sa Real Madridom su propali, Barselona nije žalila novac i Hrvat će se ovoga leta vratiti u klub za koji je oigrao od 2012. do 2015. godine, i iz koga je otišao u NBA ligu.

Posle ovakvog ugovora za Marija Hezonju, jasno je da je sve oko rezanja troškova u Barseloni bilo farsa. Da finansijska situacija nije loša koliko su glavešine katalonskog kluba predstavljale. Ponajviše Đoan Laporta. Dobije je bitku protiv Florentina Peresa.

“Gospodin Florentino Peres (predsednik Real Madrida prim. aut) mi zapreti svaki puta kada me vidi u menzi kako bih ostao ovde. Nadam se da će tako i biti”, pričao je hrvatski košarkaš pre izvesnog vremena.

Zanimljivu izjavu dao je i odmah nakon finala španske ACB lige, treće pobede nad Mursijom u seriji i osvajanja titule…

“Ja sam perfekcionista i uvek volim da pobeđujem. Žao što smo izgubili titulu u najgoroj utakmici sezone. Zbog toga bih voleo da uzvratim navijačima sa mnogo titula u narednim godinama. Dočekali su me raširenih ruku kada su ljudi govorili sra*ja o meni i laži. Voleo bih da im uzvratim svu tu ljubav sa još više godina uspeha”, kazao je Mario Hezonja.

Uveseljavaće, ali katalonskog kluba.

Sve spekulacije vezane za povratak u Panatinaikos – pominjao sde ugovor na tri godine od 2.500.000 evra po sezoni – i dolazak u Partizan Mozzart Bet pale su u vodu. Srušile su se kao kula od karata. Zapravo je jedina dilema bila – ostanak u Madridu ili povratak u Barselonu.

Barselona je bila najizdašnija, napravila je veliki udar i pokazala zube Real Madridu.

Dakle, ako se ekskluziva ugledne španske Marke ispostavi kao tačna, Mario Hezonja će postati višestruki prestupnik. Ante Tomić je svojevremeno prešao iz Real Madrida u Barselonu, Adam Hanga krenuo u obrnutom smeru, dok je Vili Ernangomes prethodnog leta – nije bio direktan prelazak iz jednog u drugi klub, igrao u NBA ligi – stigao u Kataloniju, a na početku karijere je bio u Madridu.

Jedina šansa da do promene tabora ne dođe je da Kraljevski klub izvede mali trik. U Španiji postoji mogućnost da se izjednači ponuda, no malo je verovatno da će do toga doći.



tagovi

EvroligaKK Real MadridKK BarselonaMario Hezonja

Obaveštavaj me

Evroliga

Ostale vesti


Najviše komentara