Džejson Tejtum (©AFP)
Džejson Tejtum (©AFP)

Šampion na kolenima, Boston slavi: Tejtum, Braun i Vilijams skinuli krunu Milvokiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 16.05.22. | 00:08

Seltiksi u majstorici polufinala Istočne konferencije razbili Bakse sa 109:81 i zakazali finale s Majamijem. Janis Adetokunbo nije mogao sam protiv razigrane mašinerije iz Masačusetsa

NBA liga dobija novog šampiona. Kralj je pao, skinuta je kruna Milvokiju i Janisu Adetokunbu. U majstorici polufinala Istočne konferencije, Boston je bio ubedljiv na svom terenu, dobio je sa 109:81 i ukupnim rezultatom 4:3 u pobedama zakazao finale s Majamiem koji je posle šest utakmica bio bolji od Filadelfije.

Džejson Tejtum i Džejlen Braun cele sezone nose Seltikse, igrali su fantastično u finišu ligaškog dela šampionata, kao i u plej-ofu. U prethodnoj rundi pao je Bruklin, a sada su i Baksi na kolenima pred razigranim košarkašima u zelenim dresovima. Tandem Bostona preuzimao je inicijativu, pogađao kad je bilo najvažnije i uspeo da preokrene rezultat posle vođstvo tima iz Viskonsina sa 3:2. Baksi nisu iskoristili meč loptu na svom terenu. Sa samo raspoloženim Janisom Adetokunbom, nije moglo više. Povreda beka Krisa Midltona pokazala se kao veliki gubitak za šampiona iz 2021. godine.

Izabrane vesti

Bolje je meč otvorio Milvoki. Na krilima Adetokunba, Baksi su imali +8 – 28:20 početkom druge četvrtine. Grčki as je bio sjajan na početku meča, šut ga je služio, dominirao je pod obručima. Već krajem druge deonice meča imao je dabl-dabl učinak. Tejtumu i Braunu se pridružio Grent Vilijams, koji je bio iks faktor u ovom meču. Uz raspucan trio Seltiksa, gosti iz Viskonsina nisu imali šta da traže. Pogodio je Vilijams čak sedam trojki, uspevao da šutevima sa distance razbije odbranu Baksa.

Markusu Smartu ruka nije zadrhtala s linije slobodnih bacanja, dok je Al Horford bio najbolji skakač domaćina. Sve je u igri Bostona funkcionisala kao švajcarski sat, pa je sada već bivši šampion ispraćen iz Masačusetsa sa - 28.

18.30: (2,55) Cedevita Olimpija (14,5) Crvena zvezda (1,60)

Utakmica je prelomljena u trećoj četvrtini koju je Boston rešio u svoju korist sa 28:17. Čak 14 poena viška bilo ne nenadoknadivo za Bakse u poslednjih 12 minuta. Janis i kompanija nisu imali snage da se vrate u meč, čak ni da priprete, već sredinom poslednje deonice meča gosti su se predali, pa je publika na nogama salvama aplauza proslavila prolaz slavne franšize u finale konferencije. Hit će imati prednost domaćeg terena, a ne bi bilo iznenađenje ako bismo finalistu NBA lige dobili posle sedam mečeva.

Grent Vilijams je sa 27 poena bio najefikasniji igrač meča. Ubacio je sedam trojki iz 18 pokušaja. Džejson Tejtum nije mnogo šutirao (7/14). Ubacio je pet trojki, a završio je meč sa 23 poena, uz šest skokova i osam asistencija. Džejlen Braun je postigao 19, uz osam uhvaćenih lopti. Al Horford je imao samo šest poena, ali i 10 skokova. Dvocifreni košgeterski učinak imali su i Pejton Pričard sa 14 (četiri trojke) i Markus Smart sa 11 poena.

Janis Adetokumbo je postigao 25 poena kod Baksa. Sakupio je čak 20 skokova i imao devet asistencija. U nastavku se razigrao i Džru Holidej, ali već je bilo kasno, završio je meč sa 21 poenom. Bruk Lopez je imao dabl-dabl učinak od 15 poena i 10 skokova. Ostali veoma slabi, a samo je još Bobi Portis imao dvocifreni učinak od 10 poena.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

NBA – POLUFINALE PLEJ-OFA

Nedelja

ISTOK

Boston – Milvoki 109:81 /u seriji 4:3

/Vilijams 27 - Adetokunbo 25/

Ponedeljak

ZAPAD

Finiks - Dalas 90:123 /u seriji 3:4/

/Džonson 12 - Dončić 35/

***kvote su podložne promenama


 


tagovi

NBA ligaBoston SeltiksMilvoki BaksDžejson TejtumDžejlen BraunJanis Adetokunbo

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara