Dejan Todorović sa devojkom Jelenom i peharom Lige šampiona (Foto: FIBA)
Dejan Todorović sa devojkom Jelenom i peharom Lige šampiona (Foto: FIBA)

Šampion Todorović: Ko se vrati u hotel pre pet biće kažnjen (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.05.22. | 23:07

Srpski internacionalac je bio prezadovoljan posle pobede u finalu FIBA Lige šampiona

(Od specijalnog izveštača iz Bilbaoa)

Završena je još jedna FIBA Liga šampiona, a Srbija ponovo ima predstavnika u šampionskom timu. Tenerifi su odigrali izvanredan završni turnir u Bilbauu, a najsrećniji u pobedi bio je Dejan Todorović.

Izabrane vesti

Pred ispunjenim tribinama Bilbao Arene bili i više nego ubedljivi protiv rivala iz ACB lige Manrese - 98:87.

"Mnogo emocija, pogotovo sa moje strane. Šta da kažem? Prezadovoljan sam. Idemo sada da pokušamo da proslavimo. Igramo već u sredu, ali moramo da proslavimo ovu titulu" počinje Todorović.

Sada je cilj organizovati što bolju i upečatljiviju proslavu.

"Ne garantujem da ću biti glavni organizator jer ima dosta kvalitetnih kandidata, ali iskoristiću onu poznatu Hoakina: Ko dođe pre pet u hotel biće kažnjen".

Utakmicu, ali i čitavu sezonu Tenerifa obeležio je prekaljeni plejmejker Marselinjo Uertas. Brazilac je tokom karijere igrao za mnoge velikane, bio je i u NBA ligi, ali po završetku utakmice preplavile su ga emocije. Imao je 13 poena i spektakularnih 14 asistencija.

"Kada pogledate tu njegovu karijeru, bilo je svega, povreda, realno čovek je izneo sezonu sa 37 godina. Svako normalan bi tako reagovao. Čovek je klasa".

Ekipa Tenerifa odigrala je izvanredno finale. Dominirali su izabranici trenera Vidoreta od prvog do poslednjeg minuta.

"Stvarno smo znali šta radimo. Ovaj čovek je jedan od top tri trenera u Španiji. Sjajan je. Sada imamo obaveze u ACB ligi, cilj nam je da budemo među četiri kako bismo imali prednost domaćeg terena u plej-ofu"

Dvorana u Bilbau je većinski bila popunjena navijačima Manrese, ali to nije bilo bitno. Šampioni su dobili aplauze od svih u dvorani.

"Normalno je to u Španiji, nije kao kod nas".

Ovo je bilo treće finale za Terenrife od kako je uspostavljeno takmičenje. Bili su prvi šampioni, potom su 2019. godine izgubili od Virtusa iz Bolonje, a sada su ponovo došli do titule.

"Biće neki bonus ja se nadam posle ovog uspeha. Dobar je predsednik", završava Todorović.


tagovi

Dejan TodorovićFIBA Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara