Reprezentacija Srbije "tri na tri" (©MN Press)
Reprezentacija Srbije "tri na tri" (©MN Press)

Šampioni dočekani u Kući košarke: Dubok naklon i poštovanje!

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.09.21. | 16:35

"Znam da je teže odbraniti titulu, nego je osvojiti", rekao je predsednik KSS Predrag Danilović

Basketaši Srbije su ponovo šampioni Evrope. Posle bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, izabranici selektora Gorana Vojkića su u kolekciju dodali još jedno evropski zlato. U nedelju su u slavili u finalu u Parizu, a danas su dočekani prvo na Aerodromu Nikola Tesla, a onda i u Kući košarke.

Izabrane vesti

Momci svaka vam čast“, rekao je na početku obraćanja predsednik KSS Predrag Danilović. „Videli smo se nedavno ovde, veoma sam srećan, dubok naklon i poštovanje, jer znam da je teže odbraniti titulu nego je osvojiti. Kroz naše nacionalno prvenstvo „tri na tri“, koje već godinama odlično funkcioniše, stvaraju se i pojavljuju mladi igrači, a najbolji primer je naš novajlija Miroslav Pašajlić, koji je postao MVP prvenstva u Parizu. Dakle, što se tiče mladih i dobrih igrača, uvek ćemo da ih imamo, srećan sam jer ne treba da brinemo o budućnosti. Savez je tu za vas i uvek će da bude uz vas, bilo privatno ili kada ste u reprezentaciji… Uvek možete da se oslonite na KSS, imaćete najbolje uslove“.

Reprezentacija je na EP igrala u sastavu: Mihailo Vasić, Aleksandar Ratkov, Dejan Majstorović i Miroslav Pašajlić. U odnosu na Olimpijske igre, u timu nije bilo Dušana Domovića Buluta, a kao zamena je ušao Pašajlić, koji je završio turnir sa MVP priznanjem. Treneri su bili Marko Ždero i Danilo Lukić, a selektor Goran Vojkić. Priustnima se obratio i najiskusniji reprezentativac Dejan Majstorović, koji je učestvovao u osvajanju 10 od ukupno 11 medalja seniorske „tri na tri“ reprezentacije.

Pre svega bih se, u ime ekipe, zahvalio Košarkaškom savezu Srbije koji nam je tokom cele godine omogućio dobre uslove za trening i da se dobro spremimo za Olimpijske igre i Evropsko prvenstvo. Mislim da smo to vratili na pravi način, doneli smo dve medalje, ovog puta zlatnu… Odigrali smo dobar turnir na EP, pogotovo drugog dana kada smo se fokusirali na defanzivnu igru, primili 17, 13 i 14 poena i zasluženo osvojili zlatnu medalju“, zaključio je Dejan Majstorović.


tagovi

tri na triBasket 3na3Dejan MajstorovićKSSMiroslav Pašajlić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara