Detalji sa polufinalnih mečeva (©MN Press)
Detalji sa polufinalnih mečeva (©MN Press)

Šansa za večite da zaokruže polufinala i posvete se borbi za poslednji trofej

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.05.24. | 08:37

Crvena zvezda ima zicer protiv FMP za 41. uzastopnu pobedu, Partizan Mozzart Bet ne sme da ponovi izdanje sa gostovanja Megi iz prvog dela ABA lige

Prve utakmice polufinala Superlige donele su dozu neizvesnosti, ali se na kraju ipak videlo ono što smo svi već znali – da su Crvena zvezda i Partizan Mozzart Bet ispred protivnika i zreli za još jedno finale.

To je ono što svi žele da gledaju u samom finišu sezone. Zato bi navijači verovatno najviše želeli da se polufinala završe već u drugoj utakmici, pa da polako spuštamo zavesu i okrenemo se pripremama za Pariz.

Izabrane vesti

Crvena zvezda je opravdala ulogu favorita protiv FMP-a i u drugoj utakmici (TV Arenasport, 18.00) igra ne samo za plasman u finale već i nastavak tradicije iliti 41. pobedu u nizu protiv tima iz Železnika. Očekivano, Janis Sferopulos je razdelio minutažu svim igračima, a šansu da oseti superligašku košarku dobio je talentovani Andrej Kostić, mada je na terenu proveo samo dva minuta.

Jagu dos Santosu je MVP nagrada dala još veću motivaciju, pa je protiv Pantera odigrao sjajnu utakmicu sa 25 poena i pet trojki uz samo jedan promašaj, na šta je podelio još i šest asistencija. To je ono što, uz još jednu odličnu rolu Luke Mitrovića koji je uz 15 poena imao i 10 skokova, treba Crvenoj zvezdi da posao završi u Železniku.

Mladoj ekipi Saše Nikitovića biće ovo još jedno dobro iskustvo, ali fokus treba da bude na ovom letu i temeljnom sređivanju svlačionice kako bi naredne jeseni FMP ponovo bio konkurent za plej-of, ne u borbi za opstanak. Panteri su uspeli da izbegnu težak poraz u Pioniru, vratili su se iz opipljivog minusa i čak nakratko poveli, ali nisu imali dovoljno energije da se nose sa crveno-belima, pogotovo tandemu Jago-Mitrović koji je uz Nemanju Nedovića i Miloša Teodosića izneo najveći teret.

Partizan Mozzart Bet je imao uspone i padove protiv Mege, ali se na kraju potvrdilo da ipak postoji određena razlika u kvalitetu. Najbolju partiju sezone odigrao je Uroš Trifunović koji maltene nije ni odmarao, pa je za 38 minuta ubacio 23 poena uz četiri trojke i osam skokova, dok su Aleksa Avramović sa 16 i Kevin Panter sa 15 poena napravili ključnu razliku na parketu.

Prva utakmica posle izgubljene titule na Jadranu verovatno je bila teža Parnom valjku i zbog svih promena koje su se dogodile. Frenk Kaminski je završio neslavnu epizodu, otišli su još Pi Džej Doužer i Džejms Naneli, pa je Željko Obradović u hodu morao da promeša karte i ponovo izdeli uloge. I videlo se da je potrebno vreme kako bi se ekipa ponovo naštimovala, ali je individualni kvalitet presudio.

Mega je pokazala solidnu košarku. Nikola Đurišić se vratio u tim po povratku iz Čikaga gde je bio na merenjima i intervjuima pred NBA draft i opet se pokazalo da je najbolji igrač tima. U odsustvu Uroša Plavšića iskočio je Filip Jović koji će biti budućnost Mege kada njegov kapiten ode u Crvenu zvezdu, dok su Omerdžan Iljasolu i Petar Kovačević napravili probleme crno-belima.

No, pitanje je može li Mega bez Plavšića i Stefana Miljenovića da se nosi sa Parnim valjkom do te mere da polufinale odvede do treće utakmice i eventualnog plasmana u finale.

Svako ima svoje kalkulacije, ali zbog toga što je Superliga nažalost na marginama, svi bi voleli da se sezona što pre završi.

SUPERLIGA - POLUFINALA

Ponedeljak:

18.00: (5,50) FMP (20,0) Crvena zvezda (1,17) 20.00: (3,90) Mega (16,0) Partizan Mozzart Bet (1,30)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Košarkaška SuperligaKK Crvena zvezdaKK PartizanPartizan Mozzart BetFMP ŽeleznikKK Mega

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara