Dragan Ivanović (©Starsport)
Dragan Ivanović (©Starsport)

Šaras besan, Baskonija podviknula Barsi: Ko je španski šampion?

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.10.20. | 21:01

Pobeda od 82:71

Zenit ju je načeo u Evroligi, a večeras je Barselona doživela prvi poraz i na domaćem tlu. Baskonija je Blaugranu podsetila ko je aktuelni šampion Španije savladavši je sa 82:71 u meču koji je prilično ražestio Šarunasa Jasikevičijusa.

Nije trener Barselone želeo da traži izgovore, već je otvoreno priznao…

Izabrane vesti

Ideja je bila da budemo čvršći u odbrani, a oni nam (u trećoj četvrtini, prim.aut) daju 31 poen. Imamo pogrešno viđenje o tome kakav treba pristup utakmici da bude. Ovo je bila igra ekipe sa lošim pristupom”, kritikovao je Jasikevičijus, dok je na pitanje o tome da li bi umor mogao da posluži kao opravdanje rekao…

Umor? Pa mi smo igrali u četvrtak, Baskonija u petak”.

Imao je Jasikevičijus i razloga za nezadovoljstvo. Ne samo zbog odbrane, mada je najviše škripelo. Ali, u drugom poluvremenu Barselone je ubacila samo 29 poena, napravila previše grešaka, promašila dosta otvorenih šuteva. Odbrana je doduše bila priča za sebe.

Najbolje je to koristio Rokas Gijedraitis, sa 19 poena najefikasniji igrač meča, ali je najveću razliku pravio Ahile Polonara sa 17, uz osam skokova. Dvocifreni u domaćem timu bili su i Luka Vildoza (12) i Zoran Dragić (11).

S druge strane,odskočio je pre svih Brendon Dejvis, jeste Toma Ertel sa 15 poena bio efikasniji, ali je centar iz Filadelfije pored 10 koševa imao i sedam skokova i četiri asistencije. Sve to nije bilo dovoljno, bez pomoći siagrača. Nik Kalates je uz devet poena upisao i šest asistencija, ali je utisak pokvario slabim šutem (3/6 za dva, 1/4 za tri poena). 



tagovi

KK BarselonaBaskonija

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara