Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Šaras u akciji: Psujem na srpskom da me ceo svet razume (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.03.21. | 14:32

Energično izlaganje na tajm-autu Jasikevičijus počeo psovkom na engleskom, a završio na našem jeziku

Šarunas Jasikevičijus je više od dve decenije pokazivao vanserijsku umešnost igranja košarke. Poslednjih sezona demonstrira i ogromno trenersko znanje, što svedoče i aktuelni rezultati Barselone.

Petak, 19.45: (2,30) Fenerbahče (14,5) Barselona (1,70)

Izabrane vesti

Litvanac, međutim, neretko izjavama i reakcijama zna da zaokupi pažnju ne samo svojih učenika, već i celokupne javnosti. Još se pamti njegova životna lekcija od pre četiri godine, na pitanje šta misli Augustu Limi koji je usred plej-of serije otišao da prisustvuje rođenju deteta.

"Kada dobijete decu shvatićete, jer je to najviše što može biti u čovekovom životu. Mislite li da je košarka najvažnija? Polufinale? Kome je to važno? Kada vidite svoje prvo dete, shvatićete šta je zaista važno u životu. Kad vam se to dogodi, dođite i razgovarajte sa mnom! Jer ništa na svetu ne može biti važnije od rođenja deteta! Verujte mi! Nema ni naslova, ni bilo čega drugog. Lima je sada emocionalno na nebu! I izuzetno sam srećan zbog njega", bio je tada decidiran Jaikevičijus, kao što je i juče bio decidiran prilikom energičnog pokazivanja Rolandasu Šmitsu gde je i kako pravio greške tokom meča sa Makabijem u Tel Avivu.

Na kraju, legendarnom Litvancu se omaklo da žustro izlaganje koje je počeo ružnim rečima na engleskom, završio psovkom na srpskom, koja se odavno uvrežila kao uzrečica u Srba...

Konačan rezultat, 99:95 za Makabi, ne pokazuje da je Šaras bio baš uspešan u ubeđivanju letonskog košarkaša u shvatanju gde je pogrešio, ali eto, bar je bio uspešan način da pokaže da je od bivših saigrača i trenera sa ovih prostora naučio koju reč sprskog...


tagovi

Šarunas JasikevičijusKK Barselona

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara