Dario Šarić (© Star Sport)
Dario Šarić (© Star Sport)

Šarić: Teško očekivati nešto veliko na Evrobasketu, Amerikanac sjajno pojačanje

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.08.22. | 19:18

NBA igrač ponovo u dresu nacionalnog tima Hrvatske

Još od perioda kada je bio najbolji kadet Hrvatske, Dario Šarić je konstantno lider nacionalnih timova Hrvatske. Posle teške povrede zbog koje je propustio čitavu prošlu sezonu u Finiks Sansima, sada se oporavio i spreman je da zaigra na Evrobasketu.

Izabrane vesti

"Nedostajala mi je reprezentacija. Uvek mi je čast da igram za Hrvatsku", počeo je Šarić u razgovoru sa novinarima koji prate pripreme tima Damira Mulaomerovića:

"Sjajno se osećam što sam ponovo na parketu. Treniram već neko vreme, sve sa ciljem da budem što spremniji za sve izazove".

Šarić će igrati bez ikakvih restrikcija na Evrobasketu, a Hrvatska igra protiv Grčke, Velike Britanije, Estonije, Italije i Ukrajine.

"Svi komuniciramo kako bi najbolje dočekali početak takmičenja. Ko se najbolje bude pokazao na pripremama zaslužuje da igra na Evrobasketu, lično ću dati sve od sebe na treninzima".

Pored Darija Šarića, Hrvatska ima još dva NBA igrača - Bojana Bogdanovića iz Jute i Ivice Zupca iz Los Anđeles Klipersa.

"Za sada, plan je da se vratim u Finiks. Razovarao sam sa trenerom, ali nikada se te stvari ne znaju u NBA ligi. Ne brinem previše, pokušavam da se vratim iz povrede i moj fokus je na reprezentaciji."

Hrvatska za Evrobasket ima jedno novo ime u ekipi - u pitanju je Džejlen Smit.

"Oduševljen sam što je Savez odlučio da nas pojača američkim igračem. On je svega nekoliko dana sa ekipom i treba biti realan sa očekivanjima. Navikavamo se još uvek jedni na druge".

Svesni su svi u Hrvatskoj rezultata prethodnih decenija. Razočarenja se nižu iz godine u godinu, a poslednje je bilo protiv Finske koja je šokirala Hrvate posle čega su izgubili priliku da se kvalifikuju za Mundobasket naredne godine.

"Prethodni rezultati su takvi da ne možemo da očekujemo nešto veliko na Evrobasketu. Imamo 12 momaka koji su spremni da se bore. Idemo iz meča u meč i samo tako možemo da razmišljamo. Teško je u ovom momentu pričati o očekivanjima na turniru", zaključio je Šarić.


tagovi

Košarkaška reprezentacija HrvatskeDario Šarić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara