Saša Đorđević (©MN Press)
Saša Đorđević (©MN Press)

Saša Đorđević novo ime na Makabijevoj listi želja

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.06.22. | 17:35

Ipak, najtrofejniji klub Izraela želi prvo da razgovara sa čovekom koji već zna kako je to raditi u Tel Avivu

Intenzivna potraga za novim trenerom odvela je Makabi na više strana. Dugo je prvo ime na podužoj listi želja bio Ćavi Paskval, a među kandidatima našao se i Dušan Alimpijević. Ipak, kako javljaju izraelski mediji, konkretno portali One i Israel Hayom, Paskval je definitivno ispao iz trke pošto je mnogo bliži odluci da ostane u Zenitu iz Sankt Peterburga, zbog čega se kod rukovodilaca najtrofejnijeg tamošnjeg kluba izrodila nova ideja - Saša Đorđević.

Ipak, prema informacijama pomenutih izvora, posle Paskvalove "odjave" balon se izduvao i sada je prvo ime - Oded Kataš. Izraelski stručnjak nije novo ime na listi želja, ali je sa novim raspletom njegova vrednost porasla. Makabi je prvo želeo da angažuje isključivo stranca i Kataš je bio rezervna varijanta, ali sada se u Izraelu najavljuju razgovori sa klupskom upravom. Zavisno od ishoda tih pregovora, tačnije ako isti propadnu, Makabi će se fokusirati na druga imena, među kojima je najnovije Đorđevićevo.

Izabrane vesti

20.30: (1,60) Olimpija Milano (14,5) Virtus Bolonja (2,55)

Nekadašnji selektor Srbije je doneo Fenerbahčeu desetu šampionsku titulu u Turskoj posle odličnog finala sa evropskim prvakom Anadolu Efesom i pobede od 3-1 u seriji. Iako i dalje ima važeći ugovor, Đorđević se jutros praktično oprostio od kluba, koji je u međuvremenu dogovorio prelazak Dimitrisa Itudisa. Podsetimo, grčki stručnjak je nedavno potvrdio odlazak iz moskovskog CSKA posle osam godina i on se takođe nalazio među potencijalnim rešenjima za upražnjenu klupu Makabija, ali je on izabrao transfer u Istanbul za koji se još čeka potvrda.

Đorđević će tako postati verovatno jedinstven slučaj u svetu košarke, da kao trener osvoji dve šampionske krune i zatim dobije otkaz. Prvo se to dogodilo prošle sezone u Virtusu iz Bolonje kada je sa 4-0 u finalu pregazio milansku Olimpiju, zatim i sada posle serije sa Efesom.

Iako se Đorđeviću spočitava to što se Virtus nije vratio u Evroligu, ostaje zapisano da je klubu iz Bolonje doneo trofej u FIBA Ligi šampiona posle čega su apetiti italijanskog giganta porasli, a da je dobar deo sezone u Fenerbahčeu proveo bez dvojice najboljih igrača Nanda de Koloa i Jana Veselog zbog teških povreda. Nije Fener imao ni sreće u nekim utakmicama, zbog čega je već u ranoj fazi sezone morao da juri ozbiljan zaostatak za drugim kandidatima za Top 8.

Pored Saše Đorđevića Makabi prati situaciju oko Velimira Perasovića koji je sa Uniksom iz Kazanja imao odličnu sezonu i do izbacivanja iz Evrolige bio među konkurentima ne samo za plej-of, već i prednost domaćeg terena.


tagovi

Ćavi PaskvalOded KatašKošarkaški transferiEvroligaKK Makabi Tel AvivAleksandar ĐorđevićVelimir Perasović

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara