Marko Simonović i Aleksandar Pavlović (MN Press)
Marko Simonović i Aleksandar Pavlović (MN Press)

Saša Pavlović: Voleo bih da zablista Madar, ishod sad nije toliko bitan

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.11.21. | 09:40

„Ipak ima još mnogo da se igra do kraja ligaškog dela“, kaže za Mozzart sport bivši NBA as i uzdanica Partizana

Igrao je velike utakmice u NBA ligi. Osetio je draž Evrolige. Borio se kao lav dok je bio član Budućnosti i Panatinaikosa. Međutim, emocija koju je Aleksandar Pavlović osetio dok je nosio dres Partizana ostaće mu zauvek u najlepšem sećanju.

Naravno, igrač sa karakterom poput njegovog, posebno se radovao duelima sa večitim rivalom. Baš zato dobro zna šta košarkaše iz oba tabora očekuje večeras u dvorani "Aleksandar Nikolić". On je pred prvi ovosezonski derbi za Mozzart sport izneo očekivanja i proanalizirao trenutno stanje.

Izabrane vesti

"Oba tima su tokom leta selektirala dobre sastave, nalaze se u dobroj formi što pokazuju i rezultati u svim takmičenjima. Imali su i nekoliko odličnih utakmica. Partizan ima, evidentno je i mnogo prostora za napredak i verujem da će to potvrditi i večeras“, rekao je Aleksandar Pavlović.

Crveno-beli, koji su domaćini, do sada su u ABA ligi ostvarili šest pobeda i jedan poraz i nalaze se na drugoj poziciji. Pavlovićev voljeni klub je prvi na tabeli sa svih sedam pobeda. Teško je prognozirati kako će izgledati večerašnji međusobni obračun...

"Na ovo pitanje je uvek isti odgovor, pretpostavljate i sami zašto je tako - biće težak i neizvestan meč, koji nosu specifičnu draž. Ali, ako pogledate da se nalazimo na početku ili hajde da kažemo u prvoj trećini sezone, sam ishod neće biti toliko bitan, jer mnogo ima da se igra do kraja ligaškog dela“.

Razni aspekti bi mogli da donesu prevagu na stranu tima Željka Obradovića ili ekipe Dejana Radonjića.

"Nije lako navesti jedan, dva ili tri uslova, jer derbije iznosi ekipa kao ekipa, posebno kada su u pitanju plej-of serije. Ako treba da kažem jedan onda je to svavako psihološkii momenat. Momci koji su igrali derbi, vrlo dobro znaju šta ta utakmica znači, jedva čekaju da se podbaci lopta. S drruge strane su novalije koje posle nekoliko minuta shvatiti o čemu se radi".

Kada jedan igrač zablista na derbiju, ta njegova partija ostaje upisana podebljanim slovima u srcima navijača.

"Specifična je utakmica, ako pogledate često je bilo junaka iz senke. Posebno je nezahvalno prognozirati kada su u pitanju (plej-of) serije. Recimo, na jednom duelu može jedan da odigra fenomenalno, ali već na sledećem je rival sve to dobro skautirao, pa onda se otvara prostor za druge... Zapravo sve to je teško zamislivo unapred, već sama situacija na terenu diktira razvoj događaja. Ako me pitate konkretno koga bi voleo da zablista, onda je to Madar. Sviđa mi se kao igrač. Mlad je, ali pokazuje neustrašivost, nema sportskog pardona prema rivalima...“.

Veliku ulogu na susretima Zvezde i Partizana imaju navijači na tribinama.

"Naravno... Iz tog ugla Zvezda će imati prednost, jer je domaćin. Uvek je lakše kada ste kod kuće, ali uvek sam voleo da igram u atomosferi derbija, bez obzira na čijem je terenu. Jednostavno to vam uliva adrenalin. Ko je igrao ovakve utakmice, zna o čemu govorim“.

MN PressMN Press

Pavlović ne može da izabere jedan večiti derbi koji mu je omiljeni.

"Svaki koji smo pobedili. Jer kao što sam rekao, a i što većina ljudi zna, trijumf u tim duelima je poseban“.

Sa jednim igračem Crvene zvezde je vodio žestoke duele tokom mandata u crno-belom taboru.

"Na sreću on je sada kod nas - Nemanja Dangubić. Visok za svoju poziciju, odličan odbrambeni igrač, izuzetno odgovroan, može više pozicija da pokrije, ali i zna i u napadu da napravi ozbiljne probleme protivničkoj ekipi", podvukao je Aleksandar Pavlović.


tagovi

Aleksandar PavlovićKK PartizanKK Crvena zvezdaABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara