Dejan Bodiroga (©MN Press)
Dejan Bodiroga (©MN Press)

Sastanak čelnika Evrolige i FIBA u Minhenu, jedna od tema kalendar takmičenja

Vreme čitanja: 1min | sre. 08.03.23. | 20:02

Novo viđanje vodećih ljudi dve organizacije dogodiće se uskoro

Dugogodišnji hladni odnosi između dve krovne organizacije evropske košarke, Fibe i Evrolige mogli bi konačno da dobiju novo, lepše poglavlje.

Prema pisanju sajta Basket News, čelnici dva košarkaška tela imali su sastanak u Minhenu gde su razgovarali o mogućoj saradnji, a pre svega o kalendaru takmičenja koji je godinama tema spora.

Izabrane vesti

Kako se ističe, sa obe strane su se saglasili da postoje određene prepreke na putu pronalaženja zajedničkog jezika, mada i jedni i drugi su optimistični da može da se pronađe rešenje za nagomilane probleme.

“Na sastanku se razgovaralo o širokom spektru tema, diskutovali smo o stvarima koje su od zajedničkog interesa, kako bismo našli prostor za saradnju. Još je rano da se govori o pojedinostima, ali ton razgovora bio je konstruktivan, pa će se pregovori nastaviti“, rečeno je sajtu Basket News iz Evrolige.

Predstavnici Barselone, Makabija, Bajern i Asvela bili su prisutni na sastanku kojem su takođe prisustvovali Dejan Bodiroga i Maršal Glikman ispred Evrolige, odnosno Andreas Zaglis ispred Fibe. Podsetimo, Dejan Bodiroga i Toni Parker uslikani su tokom susreta između Bajerna i Asvela koji je minhenski sastav dobio rezultatom 76:72.

Kako se navodi, u donošenju konačnih odluka reč će imati svih 13 vlasnika Evrolige. Planirano je da dve strane ponovo sednu za sto u skorije vreme.


tagovi

EvroligaFIBAMaršal GlikmanDejan Bodiroga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara