""
""

Sastav Gruzije za Evrobasket: Pačulija vodi kolo

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.06.17. | 16:20

A mi imamo i "insajdera" u toj zemlji, trenera Marka Minića koji je bio u stručnom štabu šampiona te zemlje za ovu godinu Dinama iz Tbilisija

Bliži nam se Evropsko prvenstvo u košarci, reprezentacije redom izbacuju svoje sastave, pa je to učinila i Gruzija.

Na listi Ilijasa Zurosa (u stručnom štabu im je Miloš Gligorijević, naš trener) se nalazi 17 igrača, od kojih su vodeći Tornike Šengelija, Đorđi Šermandini, naturalizovani plej Majkl Dikson, Megin Goga Bitadze i povređeni Viktor Sanikidze. Naravno, najzvučnije ime je Zaza Pačulija iz Golden Stej Voriorsa.

Izabrane vesti

Tu su i Beka Burjanadze, Beka Bekauri, Leva Pacacija, Manučar Markoišvili, Duda Sanadze, Đorđi Cincadze, Đorđi Sarabidze, Anatoli Boisa, Kaka Jinčaradze, Mihail Berišvili, i Otar Pšakadze.

Srbija će biti sa Gruzijom u kvalifikacijama za Mundobasket 2019. godine, pa smo kontaktirali našeg trenera koji radi u stručnom štabu Dinamu iz Tbilisija Marka Minića da nam kaže poneku reč o ovoj reprezentaciji. Odnosno, da li će nam posle Evropskog praviti probleme u kvalifikacijama.
"Siguran sam da nećemo imati problema u kvalifikacijama sa njima. Naravno kod njih je najveća zvezda Zaza Pačulija, ali imaju jos kvalitetnih igrača, kao što je na primer Markoišvili", rekao nam je Minić.

On je inače ove sezone osvojio ligu u Gruziji sa Dinamom iz Tbilisija gde je radio individualno sa bekovima, a radio je i skauting za ovaj klub. Radi se o čoveku koji je bio trener mlađih kategorija Partizana od 2005. do 2016. godine kada je otišao u inostranstvo. Gruzija i Dinamo su se pokazali kao dobra destinacija.

Pitali smo ga i da nam uporedi tamošnju ligu sa našom domaćom Superligom.
"Pored Dinama koji je prvak, tu je i Kutaisi. To su dva najveća kluba, koji u poslednjih nekoliko godina igraju sva finala. Možda još jedan klub koji može da im parira, ostali su za klasu ili dve ispod. Ta tri kluba su na nivou naše prve lige, ne računajući Zvezdu, Partizan, Megu i FMP koji igraju u ABA ligi".

Dakle, Gruzini ne bi trebalo da budu problem u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koje se igra u Kini 2019. godine. Ostaje još Nemačka, kao i kvalifikant čije ćemo ime tek saznati.

Inače, Gruzija će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi B sa Ukrajinom, Izraelom, Litvanijom, Italijom i Nemačkom.


tagovi

Evrobasket 2017EvropaGruzijaZaza Pačulija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara