Savović na debiju slomio Zenit, Simonović promašio šut za preokret

Vreme čitanja: 1min | sub. 15.12.18. | 16:44

Alimpijevićev Avtodor odneo novu pobedu

Tamo gde je stao u dresu Zjelone Gore, Boris Savović je otpočeo karijeru u opremi Avtodora. Za razliku od neuspeha na Savovićevom oproštaju od poljskog sastava, ovog puta je bio uspešan protiv Zenita i čak bio presudan faktor utakmice koja je završena pobedom Avtodora s tesnih 95:94!

Nekadašnji krilni centar Hemofarma, Crvene zvezde i Budućnosti bio je siguran sa linije slobodnih bacanja i pogodio jedno od dva penala kojim je doneo konačnu prevagu i pobedu Avtodoru trenera Dušana Alimpijevića. Malo je falilo da Marko Simonović bude heroj velikog preokreta, ali je njegov šut sa poludistance bio nedovoljno precizan... 

Izabrane vesti

Sama utakmica bila je puna obrta. Zenit je prvu četvrtinu dobio sa 27:19, dok je i u drugoj deonici koristio greške domaćina, održavao razliku i na veliki odmor otišao sa rezultatom 57:33 u rukama. Ipak, sve se okrenulo u nastavku. Avtodor je uspeo da se stabilizuje i u samo jednoj četvrtini smanjio zaostatak na samo dva poena (71:73), da bi u pravoj ludnici poslednje deonice prelomio meč sa penala.

Savović je svoj prvi meč u dresu Avtodora završio sa devet poena i pet skokova, dok je Entoni Ajrlend ubacio 17 poena. Artem Zabelin skupio je 14 poena i šest skokova. Kod gostiju istakao se Džalen Rejnolds sa 17 poena i 15 skokova, Jevgeni Voronov je ubacio 22, a Sergej Karasev poen manje.

VTB LIGA

Avtodor - Zenit 95:94
/Ajrlend 17 - Voronov 22/

Foto: Star Sport


tagovi

Boris SavovićMarko Simonović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara