Ekipa Partizana (© ABA liga)
Ekipa Partizana (© ABA liga)

Savršenih 10 dana Partizan Mozzart Beta - najbolji period od Žocovog povratka na klupu

Vreme čitanja: 4min | pon. 06.02.23. | 10:08

Od prošlog petka pa sve do sinoćnjeg okršaja sa Megom, crno-beli su odigrali čak pet mečeva i svih pet rešili u svoju korist

Kada se u junu 2021. legendarni Željko Obradović vratio na klupu Partizana počela je nova era u Humskoj. Svi očekuju trofeje, ali proces je dugotrajan i nimalo lak. Međutim, bar se dobri rezultati naziru, jer tek sada se vidi kako crno-beli mogu da igraju kada sve klikne. U prethodnih 10 dana, Partizan Mozzart Bet je odigrao čak pet utakmica i svih pet rešio u svoju korist. Takav niz trijumfa, ali pre svega dominantne igre nije viđen do sada.

Kevin Panter i družina su odigrali pet skoro perfektnih mečeva na dva fronta. Sve je počelo prošlog petka u Evroligi, a protivnik je bio najteži mogući - Crvena zvezda u Pioniru. Ispostaviće se da je večiti rival jedini bio u stanju da pripreti Partizanu u ovom periodu. U vrlo teškoj utakmici, crno-beli su održavali prednost skoro svih 40 minuta, ali pamtiće se najviše serija Zeka Ledeja od šest poena u četvrtoj četvrtini kada je obezbeđen trijumf. Uz njega dominirao je i Dante Egzum. Serija je tada počela, a krenulo je i otvoreno da se priča o napadu među najboljih osam.

Izabrane vesti

"Definitivno nam ova pobeda pomaže za budućnost. Moramo da nastavimo da se popravljamo, da ostanemo zajedno i slušamo trenera. Ova pobeda je posebna, s obzirom na rivalitet i na ulog koji donosi", rekao je Ledej posle meča.

Usledio je Mornar koji je bio samo priprema za ono glavno što sledi. Dupli program u Evroligi. Meč protiv Barana je odrađen bez većih problema, ali tu se već moglo nagovestiti jedno ime koje bi moglo da bude ključno u evroligaškim duelima - Joanis Papapetru. Grk je protiv Mornara rutinski ubacio 19 poena.

Dolazimo do utorka i prvog od dva evroligaška meča te nedelje. U Beograd je stigao Asvel. Projekat Tonija Parkera i tim koji je nadigrao Partizan u prvom ovosezonskom meču i to i neverovatnoj završnici u kojoj je klub iz Humske prokockao pobedu. U Areni nije bilo nikakvog kockanja ili neizvesnosti. Crno-beli su zgromili Francuze, a posebno se istakao tandem Panter - Egzum.

Kapiten crno-belih je načeo Francuze sa devet vezanih poena, ali finiš je pripao Australijancu koji je u prodoru izgledao nezaustavljivo. Upisana je pobeda, a apetiti su krenuli da rastu.

"Samo se trudim da dođem do svojih pozicija gde znam da mogu da pogodim. Šut me je takođe služio, onda tražim prodor i to je to. Već nekoliko godina radim na igri u reketu, a u ABA ligi imam dosta plejmejkera koji su niži od mene i tu vidim prednost da dođem do reketa i pokušam da postignem koš. To je u suštini i cilj košarke, pronaći dominatne pozicije i iskoristiti prednosti", završio je Egzum.

Odjednom se Partizan našao u izvanrednoj poziciji da napadne mesto među osam najboljih u Evroligi. Sa učinkom od 11-11 spremali su se crno-beli za put u Kaunas na noge Žalgirisu, koji je pre toga pobedio Crvenu zvezdu, a u Litvaniji su padali giganti poput Real Madrida i Barselone. Ipak, osetilo se da je tim Željka Obradovića u naletu.

"Pre mesec dana smo bili bez šansi za plej-of, a sada se priča o ključnoj utakmici. To vam govori kako stvari mogu da odu u bilo kom pravcu. Ključna utakmica... Svaka utakmica je ključna utakmica", rekao je bio Matijas Lesor pred put.

Znali su svi da bi u Kaunasu mogla da se otvore širom vrata plej-ofa elitnog takmičenja i sa tim u glavi su crno-beli počeli meč... i odigrali najbolje poluvreme ove sezone. Stekla je crno-bela ekipa čak 22 poena prednosti u prvom poluvremenu, ali žilavi Litvanci se nisu predavali. Spustili su značajno razliku u trećoj deonici i tu je na scenu stupio ranije pomenuti Papapetru.

Nekadašnji kapiten Panatinaikosa je odigrao najbolji meč u vrlo bitnom momentu za Partizan Mozzart Bet. Pogodio je ključne šuteve i bio heroj trijumfa koji je omogućio srpskom predstavniku da dođe do sedme pozicije na tabeli i pozitivnog učinka.

"Ušli smo agresivno u prvom poluvremenu i dominirali. Znali smo da se uvek bore do kraja, ali mi smo se držali plana igre. Znali smo da mogu da uzvrate, ali smo izdržali sve udarce. Jesmo napravili neke greške, ali smo uspeli da se dokopamo veoma važne pobede", rekao je Papapetru koji je u Kaunasu ubacio 17 poena.

Sada crno-beli već ozbiljno mogu da računaju na mesto u plej-ofu. Ostalo je još 11 utakmica u elitnom takmičenju do kraja ligaškog dela. Sledeći protivnik je Bajern, a duel se igra u sredu u Minhenu. Ono što posebno raduje je činjenica da je ekipa u ovom periodu drastično popravila odbranu, nešto što je bio veliki problem na startu sezone.

Za kraj žestokog ritma i pete utakmice u 10 dana, odrađen je posao protiv Mege. Sa čak 65 poena u prvom poluvremenu je rešeno pitanje pobednika i postavljen novi rekord ABA lige kada je u pitanju broj poena jedne gostujuće ekipe u regionalnom takmičenju.

"Odigrali smo dobru utakmicu, ozbiljnu. Bitno je da nastavimo da igramo dobro jer smo u sjajnoj seriji jer na ovome možemo da gradimo buduće uspehe", rekao je Jam Madar, strelac 15 poena protiv Mege.

PRETHODNIH 10 DANA PARTIZANA

27.01: Crvena zvezda - Partizan Mozzart Bet 78:79

/Vildoza 26 - Ledej 20, Egzum 20/

29.01: Partizan Mozzart Bet - Mornar 92:74

/Papapetru 19 - Glas 20/

31.01: Partizan Mozzart Bet - Asvel 92:71

/Panter 22 - Fal 14/

03.02: Žalgiris - Partizan Mozzart Bet 74:88

/Brazdeikis 17 - Papapetru 17/

05.02: Mega - Partizan Mozzart Bet 78:103

/Đurišić 17 - Madar 15/



tagovi

KK PartizanŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara