Foto: ABA liga
Foto: ABA liga

SC Derbi dominantno preko pantera do polufinala Superkupa

Vreme čitanja: 1min | pon. 18.09.23. | 23:06

Podgoričani savladali FMP Železnik rezultatom 93:75

Imamo sve polufinalne parove Superkupa ABA lige. Od 18 časova sastaju se Partizan Mozzart Bet i Igokea, dok od 21 čas Budućnost čeka SC Derbi. Pomalo iznenađujuće je bilo koliko je lako SC Derbi došao do polufinala s obzirom da su na kraju ubedljivo savladali FMP rezultatom 93:75.

Definitivno nije bila ovo utakmica koju će po dobrom pamtiti panteri iz Železnika. Vidljivo je bilo da je SC Derbi znatno uigraniji i svežiji u ovom momentu. Sve je bilo rešeno već u prvoj deonici kada je FMP bio u zaostatku devet poena (15:24).

Izabrane vesti

Već tada je bilo vidljivo da imaju problema sa odbranom. Derbi je svaku deonicu rešio u svoju korist pritom ubacivajući preko 20 poena. U takvom meču FMP jednostavno nije bio u stanju ni da pripreti, a tokom drugog poluvremena prednost je otišla na preko 20 poena razlike.

Zanimljivo, čak 13 igrača SC Derbija je stalo na brojici od 13 poena. To su bili Pavličević, Ivišić i Dokins. Drežnjak je imao 11, Kamenjaš i Mirković po 10. Kenan Kamenjaš je imao i 10 skokova.

Kod FMP Železnika, novopridošli Nejt Votson je imao 15 poena.

Utorak u Podgorici kada je Superkup u pitanju počinje utakmicama za plasman od petog do osmog mesta. Od 12 časova igraju Cedevita - Mega, a potom od 15 časova FMP - Zadar. Od 18 časova igra Partizan, a od 21 Budućnost protiv već gorepomenutih rivala.


tagovi

KK FMPStudentski centar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara