Šćepanović i Stefan Janković (© Star sport)
Šćepanović i Stefan Janković (© Star sport)

Šćepanović pred Huventud: Nismo imali adekvatne pripremne mečeve

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.09.20. | 15:45

„Čoveku kad je stalo da dobije, mora biti malo nervozan“, kaže trener Partizana uoči debija u Evrokupu

Prednost domaćeg terena u nokaut fazi Evrokupa. Imao je Partizan zicer da se lane preko drugorazrednog takmičenja vrati u Evroligu, taman kad je bio na vrhuncu poremetila ga je pandemija virusa korona i upropastila plan prelaska u viši razred. Nova sezona počinje danas, a planovi crno-belih su isti: da se domognu bar finala i(li) osvajanjem probiju tamo gde nisu bili godinama.

Ambicije Parnog valjka nisu se promenile odlaskom Anrdee Trinkijerija. Umesto Italijana, na klupu je seo Vlado Šćepanović, čiji je zvanični debi zakazan u Badaloni (sreda, 20.45, Sport klub 1). Rival nije mogao da bude teži na početku Grupe A: Huventud, pa još u gostima.

Izabrane vesti

Nervoza je prisutna svaki put kad se igra utakmica. Čoveku kad je stalo da dobije, mora biti malo nervozan“, uverava crnogorski strateg da ga ne drma trema pred premijeru nove sezone.

Doduše, neke okolnosti ga brinu. Primera radi, Španci su već uhvatili ritam, odigrali tri zvanične utakmice, crno-beli još nijednu. Pritom, nisu baš ni imali odgovarajuće rivale tokom pripremnog perioda, pa je teško proceniti na kom su nivou u ovom trenutku.

Spremili smo se koliko smo uspeli. Čeka as veoma teška i zahtevna utakmica protiv ekipe koja je već odigrala tri kola španske lige, imala dosta jakih utakmica. Mi, nažalost, nismo imali kvalitetnih pripremnih mečeva, usled nemogućnosti organizacije. Šta je, tu je, nikad nije idealna situacija. Svakako s velikim ambicijama putujemo u Badalonu“.

Dodao je Šćepanović da su svi igrači sprermni za meč. Među njima i Uroš Trifunović, uveren da Beograđani mogu da se nose sa Huventudom ako odigraju na mali broj poena.

Odlikuje ih španski način igre. Vođeni su rukom čoveka koji je dugo godina bio pomoćnik Aita. Imaju prepoznatljivu filozofiju, po trčanju su među najboljima u Španiji. Huventud je, izuzmajući utakmicu protiv Reala koja nije merilo, odigrali dve utakmice i imaju pobede nad Unikahom i Seviljom na strani. Videlo se da je to ekipa sposobna da napravi velike probleme kad dobro trči i šutira. U svakom pogledu smo spremali tu utakmicu, imamo još vremena. Ta utakmica mora taktički dobro da se pripremi“, dopunio je Vlado Šćepanović.




tagovi

KK PartizanEvrokupVlado Šćepanović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara