Šekil O’Nil (© AFP)
Šekil O’Nil (© AFP)

Šek primio Jokića u Alijansu centarskih velikana i poželeo da mu upozna braću

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.06.23. | 09:30

O’Nil prvi put uživo gledao asa Denvera

Nekad Šekil O’Nil, danas Nikola Jokić. Bilo je između još sjajnih centara, ali malo ko je imao uticaj na ekipu i rezultate, a saigrače činio boljim nego Srbin iz Denvera. Mnoge podseća na nekadašnjeg asa Orlanda i Los Anđeles Lejkersa, zbog čega je Big Šek rešio da primi Somborca u svojevrsnu – ligu.

Nazvao ju je, slikovito, Alijansa centarskih velikana. U njoj bi bilo mesta za Hakima Olajdžuvona, Dejvida Robinsona, Tima Dankana, Čarlsa Barklija… Možda za još nekog, ali kako se NBA promenila poslednjih godina u uticaj “petice” nije kao ranije . Sve dok se nije pojavio Džoker, kao karta posebne vrednosti.

Izabrane vesti

Ne hvalim često centre, ali, brate, tebe cenim! Veoma, veoma, veoma impresivno te je gledati”, konstatovao je O’Nil u improvizovanom studiju po okončanju prvog susreta finalne serije, vrednog vođstva nad Majamijem.

Po jednom detalju taj meč je dobio obrise istorijskog. Prvi put uživo Šekil je gledao Jokića. Samo jednom su se ranije sreli, u Dalasu, ali tad Nikola nije igrao. Bilo je uključenja u razne televiziskih emsije, O’Nilovih “čestitiki i pozdrava”, hvaljenja na sva usta, učenja srpskih reči, ali je jedan od najdominantnijih centara u istoriji NBA napokon došao na lice mesta i u Koloradu ispratio kako to Jokić radi uživo.

Prepuštam se tebi! Odlično igra. I, znaš šta? Sad si član Alijance centarskih velikana”, rekao je O’Nil, rukom salutirajući ka Nikoli.

Srbinu nije preostalo ništa drugo osim da konstatuje:

“Hvala, Šek, to mi mnogo znači”.

Da je O’Nil u pravu potvrđuje i podatak da je Jokić protiv Majamija nadmašio dostignuće Bila Rasela i postao centar sa najviše asistencija u finalnim serijama plej-ofa (14).

Mislim da je Šek najviše uticao na moj stil igre”, odgovorio je Nikola na pitanje Grenta Hila ko je bio Jokićev uzor u mladosti.

Red je bio da nekadašnji as Lejkersa uzvrati:

“Stvarno mi dosta znači. Hvala ti, brate”.

Nije slučajno Šek dvaput tokom razgovora sa Jokićem pomenuo reč “brate”. Razlog je taj što, kad je već sreo Nikolu, hoće da se vidi i sa njegovim bližnjima, Nemanjom i Strahinjom.

“Ovo je prvi put da sam te gledao uživo, zato me baš zanima kako odlučuješ hoćeš li da poentiraš ili da dodaš loptu kolegama. I, hoću da upoznam tvoju braću. Pričaćemo kasnije”, oglasio se O’Nil što je izazvalo smeh prisutnih.


tagovi

Nikola JokićDenverDenver NagetsŠekil O'Nilplej-of NBA ligeNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara