Foto: AFP
Foto: AFP

Seltiksi nemo posmatrali raznovrsnu paljbu Bredlija Bila (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.02.21. | 21:34

Vašington iznenadio Boston na domaćem terenu 104:91

Kontrola od prvog pa skoro do poslednjeg minuta. U tom maniru su košarkaši Vašingtona odigrali utakmicu protiv Bostona koji je bio veliki favorit za pobedu u prestonici Sjedinjenih Američkih Država. Ispostavilo se da Seltiksi ipak nisu imali rešenje za raspucanog Bredlija Bila koji ih je uništio kako iz igre, tako i sa linije za slobodna bacanja - 104:91.

Najlošiji tim istočne konferencije je večeras zabeležio tek sedmu pobedu od starta sezone, ali za beg sa pozicije držača fenjera, odnosno prodor bliže plej-of zoni biće mu neophodno ponavljanje ovakvog izdanja na svakih nekoliko dana. Partija protiv Bostona bila im je jedna od najboljih, a mogla je da bude i najubedljivija od starta sezone, da nije došlo do nepotrebnog opuštanja u završnici poslednje četvrtine koja je izgubljena rezultatom 24:15.

Izabrane vesti

Domaćin je nadigrao sastav iz Masačuseca u gotovo svim segmentima. Naročito je do izražaja došla razlika u timskom asistencijama u kojima su Vizardsi prednjačili gotovo za duplo. Odnos je bio 24-14. Bili su i maltene savršeni sa linije penala - 36/31.

Bredli Bil je već do poluvremena sakupio 18 poena, a susret je počeo sa stoprocentnim učinkom iz prvih pet pokušaja iz igre. Završio ga je sa 35 poena, sedam skokova i pet asistencija. Rivali su ga često slali na liniju za slobodna bacanja sa koje je bio besprekoran - 11/11. Rasel Vestbruk je preuzeo ulogu univerzalnog vojnika sa 13 poena, devet skokova i 11 asistencija, pa mu je jedna uhvaćena lopta falila za 152. tripl-dabl u karijeri. Deni Avdija zabeležio solidnih osam poena uz deset skokova. Epitet najboljeg strelca u poraženom timu podelili su Džejlen Braun i Kemba Voker sa po 25 poena.

Bila je ovo tek druga pobeda Vizardsa u poslednjih šest utakmica, ali i dokaz da tim iz Kepital Van arene može i mora znatno bolje u nastavku sezone.

NBA - REZULTATI

Vašington - Boston 104:91

/Bil 35 - Voker 25/



tagovi

NBA ligaBredli BilRasel VestbrukVašingtonVašington VizardsBostonBoston Seltiks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara