Džej Džej Redik (©AFP)
Džej Džej Redik (©AFP)

Senzacija: Džej Džej Redik postaje trener Lejkersa!

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.06.24. | 22:23

Nekada vrlo dobar šuter i strelac, danas cenjeni analitičar i jedan od domaćina podkasta sa Lebronom Džejmsom, sada će postati njegov trener

Senzacionalna vest iz SAD - Džonatan Klej Redik ili mnogima poznatiji kao Džej Džej Redik postaje novi trener Los Anđeles Lejkersa!

Informaciju je plasirao najpoznatiji NBA insajder Adrijan Vojnarovski, koji javlja da je Redik dogovorio četvorogodišnju saradnju sa Lejkersima. Nekada vrlo dobar šuter i strelac, sa karijerom dugom deceniju i po u najjačoj ligi sveta, danas cenjeni analitičar i jedan od domaćina podkasta sa Lebronom Džejmsom, sada će postati njegov trener. Koliko to ludo zvuči.

Izabrane vesti

Redik se sastao sa generalnim menadžerom Robom Pelinkom i vlasnicom Lejkersa Džini Bas tokom prethodnog vikenda, a posle nekoliko dana intenzivnih razgovora doneta je odluka da se potpiše saradnja.

Vojnarovski ističe da je Pelinku 'kupilo' to što Redik ima sjajan osećaj da se poveže sa igračima, kao i njegova košarkaška inteligencija, što je pokazao kroz analize gde se navodno osetio potencijal elitnog trenera.

Lejkersi su nedeljama odmeravali potencijalne kandidate, a pošto je trener univerziteta Konektikat Den Harli odbio unosan ugovor vredan 70.000.000 dolara za šest godina, Džej Džej Redik je iskočio kao rešenje uprave kluba.

Ono što u redovima Jezerdžija takođe cene jeste Redikov odnos sa Lebronom Džejmsom. Njih dvojica su kućni prijatelji, ljubitelji vina, a zajedno rade i podkast koji je bio izuzetno praćen. No, sa novim angažmanom teško je da će njih dvojica moći da se bave tim poslom u dogledno vreme.

Zanimljivo, Pelinka još 'pati' zbog toga što je Den Harli odbio posao, jer je za novog trenera želeo nekog ko će biti učitelj mladim košarkašima oko kojih klub planira da gradi budućnost.


tagovi

Džej Džej RedikLos Anđeles LejkersNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara