Senzacija iz Izraela: Jovan Novak na pragu Makabija

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.12.19. | 17:46

Klub iz Tel Aviva želi da angažuje srpskog košarkaša za nastavak sezone

Fantastično ove sezone Makabi grabi ka samom vrhu u Evroligi. Klub iz Izraela je već zabeležio osam pobeda u uvodnih 12 kola i polako, ali sigurno ističe kandidaturu za odlazak u plej-of. A kako stvari stoje, na tom putu mogao bi da im pomogne i jedan srpski košarkaš, jer kako prenose mediji iz Izraela, Jovan Novak nalazi se na pragu dolaska u „Ponos Izraela“.

Nakon povreda Nejta Voltersa i Džona Dibartolomea, koji će sasvim izvesno biti van do samog kraja sezone, klub iz Tel Aviva bacio se u potragu za pojačanjima i oko je palo baš na srpskog košarkaša koji trenutno igra u nemačkom Miteldojčeru. Nema sumnje da bi njegov prelazak u Makabi predstavljao veliko iznenađenje.

Izabrane vesti

Rođeni Vrščanin je u dosadašnjem toku karijere nastupao za klub iz svog grada, odakle je prešao u Vojvodinu. Nakon kraće epizode u Poljskoj gde je igrao za Turov Zgozlec, vratio se u Srbiju gde je nastupao u dresu Metalca i Mege. Iz ružičastog dresa ponovo je otišao u Poljsku gde je igrao za Dabrovu Gornicu, odakle je otišao upravo u svoj sadašnji klub.

Nekada je važio za velikog talenta za čiji su se potpis svojevremeno borili i beogradski večiti rivali, ali je njegova putanja ipak dobila neoubičajen zaokret. Čini se da se Novak tek sada polako, ali sigurno vraća na pravu putanju. Inače, sa svojih 185 centimetara visine igra na poziciji plejmejkera.

U dosadašnjem toku sezone u Nemačkoj, srpski košarkaš je u proseku postizao 7,1 poen po utakmici, pritom podelivši 8,6 asistencija uz 2,9 uhvaćenih lopti.

Sa mladom reprezentacijom Srbije do 20 godina starosti, Novak je na Evropskom prvenstvu u Grčkoj 2014. godine osvojio bronzanu medalju, a samo godinu dana ranije u Češkoj je sa svojom generacijom pokupio srebro.

Pored Jovana Novaka, pominje se da bi Makabi mogli da pojačaju i Aleks Perez i Tajler Enis. I dok je Perez trenutno slobodan igrač, nakon što je napustio ekipu Žalgirisa, Enis nastupa za razvojni tim Toronto Raptorsa i nema sumnje da bi obojica predstavljala veliko pojačanje za Makabi.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara