""
""

Senzacija na Evropskom prvenstvu: Bosanci izbacili Špance i otišli u polufinale!

Vreme čitanja: 1min | pet. 31.07.15. | 15:30

Ovom pobedom naše komšije plasirale su se na Svetsko prvenstvo koje se održava sledeće godine

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine slavi polufinale Evropskog prvenstva za igrače do 18 godina posle velike pobede nad Španijom - 70:64!

Bosanski košarkaši sjajno su otvorili današnji meč protiv favorizovane Španije, pa je nakon tri i po minuta igre rezultat glasio 7:0, a pet poena ubacio je sjajni Atić. I  druga deonica je protekla u sličnom ritmu, a na krilima Atića naši susedi došli su i na 13 razlike, ali su Španci uspeli da se oporave i da do poluvremena ponovo dođu na minus četiri (36:40).

Izabrane vesti

Ono što su Bosanci gradili tokom prvog poluvremena palo je u vodu tokom treće četvrtine, a u četvrtoj su oba takmaca bila na jednakoj razdaljini od pobede.

U neizvesnoj završnici reprezentacija Bosne i Hercegovine je održavala četiri poena prednosti, ali je Riko pogodio za minus dva Španije na minut i 28 sekundi do kraja meča. Selektor Marko Trbić odmah je zatražio tajm-aut.

Posle toga Durmo je vezaočetiri važna poena i pokazalo se prelomio meč. Na kraju 70:64 za Bosnu protiv Španije i plasman komšija u polufinale.  

Ovom pobedom Bosna se plasirala na Svetsko prvenstvo naredne godine. Najefikasniji kod Bosanaca bio je vodio Atić sa 28 poena i 12 skokova, dok je Durmo ubacio 12 poena, a Memić devet. U timu Španije Lopez-Arosteguj je bio najbolji sa 18, dok je Garsija dodao 17 poena.

Srbija svoj četvrtfinalni meč igra protiv Turske. Pogledajte MOZZART KVOTE ZA OVAJ DUEL.

(FOTO: Screenshot)


tagovi

ŠpanijaEvropsko košarkaško prvenstvo za junioreEvropaBiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara