Džejms Naneli i Najdžel Vilijams Gos (©Star Sport)
Džejms Naneli i Najdžel Vilijams Gos (©Star Sport)

Serija koja je zapalila interesovanje: U Španiji nijedan duel nije gledaniji od Reala i Partizana

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.05.23. | 19:34

Isplivali zanimljivi podaci

Kroz nekoliko sati saznaćemo da li će se Olimpijakosu i Barseloni na Fajnal foru pridružiti Partizan Mozzart Bet ili Real Madrid.

Serija puna tenzije, preokreta, odličnih duela i jedinstvena po tome što su viđena četiri brejka, došla je do vrhunca i majstorica u Madridu odlučiće ko ide dalje. Kakav god ishod bio, ostaće zapisan u knjigama jer bi Partizan mogao da postane prvi ili jedan od prva dva tima – ako to uradi i Makabi u Monaku – koji je bez prednosti domačeg terena dobio petu utakmicu i otišao na F4, ili će Real prvi okrenuti seriju od 0:2.

Izabrane vesti

Da se ne radi o običnom sudaru dva nekadašnja evropska šampiona govori i to da odavno više nema karata u slobodnoj prodaji, dok španska Marka otkriva još neke zanimljive podatke o gledanosti madridskog velikana u Evroligi.

Naime, prema informacijama specijalizovanih platformi za praćenje gledanosti, susrete Reala i Partizan Mozzart Beta pratilo je između 130.000 i 180.000 gledalaca po utakmici, putem malih ekrana na televiziji DAZN koji ima prava na prenose. Poređenja radi, nijedna utakmica Blankosa u prvoj fazi Evrolige nije generisala više od 80.000 gledalaca putem televizijskog prenosa.

Većem “šeru“ doprineli su svakako rezultati i pogotovo ono što se dogodilo u finišu drugog susreta, ali i naravno činjenica da se radi o dva velika kluba, bogate tradicije. Doduše, činjenica je da Evroliga nije toliko praćena u Španiji, pošto se prenosi na televiziji gde mora da se plati da bi se gledale utakmice. Ali, španski mediji tvrde da su ovo ohrabrujuće brojke za budućnost.

Podsetimo, Evroliga je nedavno potpisala istorijski ugovor o prenosima evroligaških utakmica u SAD na ESPN, dok se takođe radi na velikom proboju na tržište Bliskog istoka.



tagovi

EvroligaKK PartizanPartizan Mozzart BetKK Real MadridTop 8 Evrolige

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara