Serž Ibaka (Foto: AFP)
Serž Ibaka (Foto: AFP)

Serž Ibaka još sezonu u Klipersima: Sleduje mu 9.700.000 dolara

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.08.21. | 10:29

Centar koji je sa reprezentacijom Španije osvojio srebro na Olimpijskim igrama u Londonu neće menjati sredinu

Iskusni košarkaš je minulog leta stigao u Los Anđeles,imao je problema i sa povredom, ali je rešen da ostavi svoj pečat u ekipi Tajrona Lua. Iskoristio je Serž Ibaka opciju da ostane još sezonu član tima iz Grada anđela, pa ćemo ga i naredne sezone gledati u Klipersima.

Ovaj 31-godišnji centar je doveden kao zamena za Montrezla Herela, koji je otišao u redove gradskog rivala Lejkersa (u trejdu nedavno završio u Vašingtonu). Ipak, mučile su ga povrede, propustio je 30 vezanih utakmica pre nego što se na dva meča do kraja regularnog dela sezone vratio na parket. Potom je morao da odustane i od borbe u plej-ofu, kako bi operisao leđa.

Izabrane vesti

Na kraju je sakupio 41 nastup u timu iz Stejpls centra i u proseku postizao 11,1 poen uz 6,7 skokova 1,1 blokadu po susretu. Najslabiji učinak još od ruki sezone u Oklahomi.

Ibaka će u sezoni pred nama inkasirati 9.700.000 dolara. Iskoristio je opciju da ostane, iako je mogao da se okuša u "slobodnim vodama" i eventualno potraži unosniji ugovor.

Kongoanac sa španskim pasošem je 2008. godine izabran na draftu od strane Sijetl Supersoniksa (koji su ubrzo postali Oklahoma Siti Tander). Debitovao je u najjačoj ligi sveta naredne godine, kako je jednu sezonu proveo na kaljenju u španskoj Manresi. Sedam godina je branio boje Grmljavine, potom je proveo sezonu u Orlandu, pre nego što se leta 2017. godine preselio u Toronto, sa kojim dve godine kasnije osvaja i šampionski prsten. Iza sebe ima 849 mečeva u regularnom delu sezone, u prosek od 12,5 poena, sedam skokova i dve blokade po nastupu.


tagovi

Serž IbakaLos Anđeles Klipers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara