Serž Ibaka: Ovo ja zovem košarkom! Igram profesionalno 18 godina i nisam video ništa slično

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.02.24. | 23:49

“Evropska košarka postaje sve bolja i bolja”, dodaje Bajernov centar

Silvan Fransisko je ovog puta poneo lovorike, ali i Serž Ibaka je obavio svoje. Bajernov centar je Partizan Mozzart Betu ubacio 14 poena i značajno doprineo pobedi gostiju od 79:78. Pobedi, koju i te kako ceni, jer ne samo što je ona bila neophodna Bavarcima, već je ostvarena u uslovima koji su iznenadili i proslavljenog veterana. 

Izabrane vesti

Ovo je ludo! Nikada nisam video ništa slično, a igram košarku profesionalno već 18 godina. Mnogo je zabavno igrati ovde. Potpuno drugačije od NBA lige. Ali prelepo je. Za nekog ko voli košarku ovo je neverovatno“, rekao je novinarima bivši centar Oklahome, Orlanda, Torona, LA Klipersa i Milvoki Baksa. 

Pobediti u ovakvom ambijentu još je impresivnije. 

Da, ovo ja zovem košarkom! Ako dođeš ovde i uspeš da pobediš, to znači da si obavio strašan posao, da si se potrudio. Nije bitno kako si pobedio. Dobiti ovde je čudesno“. 

Istina, nije Ibaki zadrhatala ruka zbog te galame kad je zatrebalo. Dva bacanja je ubacio u odsudim trenucima. 

Znaš kako, dugo igram ovu igru. Bio sam i ranije u izazovnim situacijama. Možda ne ludim na ovaj način, ali bio sam. Sabrao sam se, koncetrisao, pogodio“. 

Na kraju najbitnije, pogodio je Fransisko sekund pre kraja. 

Da, to je bio plan. Ja sam bio skriner (igrač koji postavlja blok), mamac, odatle smo dalje igrali. Fransisko je doneo ispravne odluke, video ko ga čuva, sačekao trenutak i opalio šut na kome radi svakog dana, na svakom treningu. Mi verujemo u njega, da će pogoditi“. 

Pogodio je i Bajern je imao šta da proslavi. A kako je ova utakmica izgledala u očima proslavljenog NBA igrača? Može li ona da bude pomogne talas migracija sa druge strane Atlantika ka Starom kontinentu? 

Evropska košarka postaje sve bolja i bolja. Takmičenje je sve teže. Mnogi igrači počinju da shvataju da ako već ne možeš da prođeš u SAD možeš da dođeš u Evropu i ovde se takmičiš na visokom nivou. Da uživaš u onome što voliš da radiš“, završava Ibaka.


tagovi

Serž IbakaKK PartizanKK Bajern MinhenEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara