Kevin Panter (© MN Press)
Kevin Panter (© MN Press)

Setite se kako je Panter počeo prošlu sezonu, a kako je završio

Vreme čitanja: 3min | pet. 20.10.23. | 10:59

Kapiten Partizan Mozzart Beta je ponovo u centru pažnje posle propuštene šanse da se sruši Olimpijakos

Da na samom startu pokušamo da odgovorimo na nekoliko pitanja u vezi sa Kevinom Panterom i mečom protiv Olimpijakosa u Pireju. Da li na njegovu dušu ide epitet tragičara? Definitivno. Da li je prešao preko pola u poslednjem napadu? Realno... posle gledanja svih snimaka, nije. Da li će nastaviti da traži loptu u odsudnim momentima utakmice? Bez ikakve dileme hoće, jer promašaji i greške ni prošle sezone ga nisu pomeli, a bilo ih je.

Sa dva promašena šuta u poslednjem minutu i izgubljenom loptom protiv Olimpijakosa u četvrtom kolu Evrolige, podsetio je Kevin Panter na neke situacije sa početka prošle sezone kada je nervirao navijače promašajima u ključnim momentima.

Izabrane vesti

Panter je i tada, baš kao i sada, bio neko ko je uzimao loptu u svoje ruke da pokuša da donese trijumf kao što je to bio slučaj sinoć u Grčkoj, kada je Partizan prosuo prednost od 14 poena koju je stekao u neverovatno odigranoj trećoj deonici. Panter je na kraju imao 17 poena (0/3 za tri), pogađao neke vrlo bitne šuteve koje su ostavljali tim Željka Obradovića u igri, ali ona dva najbitnija nije, kao i onaj poslednji napad kada ga je Vokap nagazio, a sudija dosudio da je kapiten crno-belih prešao preko pola.

"Verujte mi kada kažem, nas najviše bole porazi. Trenera, mene, sve u ekipi. Mi sve proživljavamo i najviše nas boli ako nešto ne uspemo, ali nema odustajanja bez obzira koliko je neki trenutak loš. Ciljamo na sam vrh i to je to. Ja drugačije ne mogu da funkcionišem", rekao je Panter u jednom od intervjua za Mozzart Sport kada je pričao o porazima u neizvesnim završnicama.

Takvih poraza je bilo i na startu prošle sezone kada je Panter u neizvesnim završnicama promašivao protiv Olimpije Milano, Baskonije, Valensije i Crvene zvezde. Na svim tim mečevima Panter je imao loptu u rukama kada je bilo vreme da se pojuri pobeda koja bi obradovala navijače.

Uprkos svim tim promašajima, Kevin Panter nije odustajao od sebe i svojih kvaliteta. Nastavio je da traži loptu, uvek bio u centru pažnje kada se meč lomio i kada je došao najbitniji deo sezone kapiten crno-belih je zasijao kao malo ko pre njega.

Odjednom su se promašaji pretvorili u antologijske pogotke, od trojke u Monaku koja je odvela crno-bele u plej-of, pa još jedne, one čudesne u Madridu za brejk protiv Reala, a baš najbolje je sačuvao za peti meč protiv Crvene zvezde u finalu ABA lige kada je doneo toliko čekanu titulu crno-belima.

Posle toga je odlučio da ostane u Partizanu zajedno sa Željkom Obradovićem i pokuša da uradi nešto posebno ove sezone.

Ipak, početak ove, baš kao i prethodne, nije lak... definitivno nije lak. Odigrana su četiri meča u Evroligi, upisana su tri poraza. Baš kao i prošle sezone.

Panter je sada u elitnom takmičenju ubacivao po 11 poena protiv Makabija (4/9 iz igre), Asvela (3/9), Barselone (5/8), dok je 17 dao protiv Olimpijakosa (6/14). Ono što je zasad evidentno jeste da ga šut za tri poena ne služi. Do sada je u Evroligi ubacio samo jednu trojku iz 12 pokušaja, ali ako je prošla sezona bilo kakav nagoveštaj - bolje partije Kevina Pantera tek slede. Neuporedivo bolje.

Nova prilika da popravi procente i obraduje navijače Partizana zakazana je za četvrtak protiv Crvene zvezde u petom kolu Evrolige.



tagovi

KK PartizanKevin PanterEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara