Janis Sferopulos (©Starsport)
Janis Sferopulos (©Starsport)

Sferopulos: Dobar posao u dva dupla kola, Nedović i Tobi imaju probleme sa mišićima

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.01.24. | 23:17

Trener Crvene zvezde zadovoljan izdanjem u Milanu, ali i učinjenim u naporne dve sedmice

Košarkaši Crvene zvezde su pobedom okončali drugo vezano duplo kolo Evrolige. Posle teškog poraza od Asvela, savladali su Olimpiju u Milano i tako upisali treću pobedu u četiri odigrane utakmice tokom prethodne dve sedmice.

Izabrane vesti

"Želim da čestitam igračima za njihovu reakciju nakon utakmice u utorak. Mislim da smo danas uradili sve što nismo uradili u prošlom meču, odigrali smo dobru odbranu, možda najbolju u sezoni do sada. Organizovali smo se dobro kada je Milan napadao, dozvolili smo samo 62 poena za čitav meč. Imali su samo 14 asistencija i 15 izgubljenih lopti. Mislim da smo iz odbrane i kontrolisali utakmicu, prvo poluvreme je bilo odlično. Očekivali smo da reaguju i jesu, tokom prvih pet minuta treće deonice, a mislim da je važno to što se nismo uspaničili. Kasnije smo kontrolisali meč, a u četvrtoj deonici smo igrali pametno, dobro u napadu, dobro u odbrani i mislim da smo 100 odsto zaslužili pobedu. Završili smo duplo kolo gde smo imali težak raspored, igrali pet utakmica u 10 dana u pet različitih zemalja i pet gradova. Nije bilo lako za igrače i mislim da smo odradili dobar posao kako što smo završili ova dva dupla kola u Evroligi," rekao je trener srpskog šampiona Janis Sferopulos.

Ipak, ima i loših vesti. Udarce su u prvom poluvremenu pretrpeli Nemanja Nedović i Majk Tobi i nisu mogli da završe utakmicu.

"Oni su imali problem sa mišićima, moraće na pregled čim se vratimo u Srbiju".

Šta je rekao igračima posle Asvela?

"To su tajne naše profesije, ne mogu vam reći. Rekao sam im da možemo da igramo odbranu, pričali smo i rekao sam da možemo da odigramo mnogo bolje nego ranije i oni su ovako reagovali", zaključio je Sferopulos.



tagovi

KK Crvena zvezdaJanis SferopulosMajk TobiNemanja Nedović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara