Teodosić, Davidovac, Sferopulos i Hanga (Foto: Starsport)
Teodosić, Davidovac, Sferopulos i Hanga (Foto: Starsport)

Sferopulos i Hanga jasni: Kad odbrana ne funkcioniše, teško je pobediti

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.01.24. | 23:29

Trener i prvotimac Crvene zvezde izneli utiske posle poraza

Košarkaši Crvene zvezde su defanzivno odigrali nasjlabiju utakmicu od početka sezone i od jednog od timova sa začelja evroligaške tabele primili 100 poena (100:91). Tako su upisali i 12. poraz u elitnom takmičenju, na parketu na kojem ove sezone nisu slavili samo berlinska Alba i Žalgiris.

Sam pogled na rezultat dovoljno govori o uzroku teškog poraza.

Izabrane vesti

"Čestitam Asvelu na pobedi, igrali su bolje, a mi nismo igrali dobru odbranu… Ne može se tako pobediti u gostima, kada primite 100 poena u gostima nije lako pobediti", rekao je Janis Sferopulos posle susreta.

Adam Hanga je istog stava kao šef struke tima sa Malog Kalemegdana.

"Odbrana nam često nije funkcionisala i veoma je teško dobiti utakmicu kada protivnik postigne 100 poena, pogotovu na strani. To znači da morate da postignete preko 100 poena da bi slavili. Odbrana nije bila na potrebnom nivou i moramo da se popravimo", rekao je iskusni krilni košarkaš za Sport klub.

Crveno-beli tako posle 20 rundi imaju osam pobeda, ali Hanga ističe da će se ekipa boriti do poslednjeg trenutka.

"Ima još mnogo utakmica, sada su nam šanse nešto manje da se domognemo doigravanja, ali borićemo se do kraja na svim mečevima".

Sledi novo gostovanje za 48 sati u Milanu.

"Još jedna teška utakmica. Duplo kolo za duplim kolom, nije lako igrati svaka dva dana. Večeras ćemo još da razmišljamo o ovoj utakmici, ali već ujutru moramo da se fokusirano na narednu. Olimpija ima veoma talentovan tim. Pretrpela je brojne promene u poslednje vreme. Izgubili smo od njih kod kuće i pokušaćemo da spremimo meč što je bolje moguće i da ostvarimo pobedu", zaključio je Hanga.


tagovi

KK Crvena zvezdaAdam HangaJanis SferopulosAsvel

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara