Janis Sferopulos
Janis Sferopulos

Sferopulos: Jago nije potpisan da bude prvi plej, ali igra kao prvi

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.01.24. | 22:21

Trener Zvezde odgovarao na pitanja novinara posle pobede nad Partizan Mozzart Betom

Kada se sve sabere i oduzme, heroj četvrtog ovosezonskog večitog derbija u košarci je Zvezdin brazilski internacionalac Jago dos Santos. Omaleni plej je ponovo pokazao da nema strah i da je sam na sebe preuzeo da sruši Partizan koji je ostao na kraju kratak za veliki preokret.

Izabrane vesti

"Bili smo bolji tim 35 minuta i zasluženo smo pobedili. Na kraju je bio evidentan pad koncentracije", rekao je trener Zvezde Janis Sferopulos.

Ni grčki trener nije mogao da bude ravnodušan na izdanje Jaga na ovom meču koji ni u jednom momentu nije pokazao strah.

"Jago je dokazao da je igrač za najveće domete. Njemu je ovo prva godina u Evroligi, iako nije bio plan da bude prvi plejmejker, on igra kao prvi plejmejker. Sjajno odgovara na izazove i u organizaciji i koševima. On je veoma mlad, čeka ga blistava budućnost."

Upitan je potom trener Zvezde o značaju večitog derbija.

"Srbija je zemlja košarke i velike tradicije, to je svima vrlo jasno. Meč Zvezde i Partizana je nešto posebno za grad Beograd, a onda i za celu državu. Ova atmosfera je prava balkanska. Slično je i kod mene u Grčkoj, ali ima toga i u Izraelu".

Zvezda je ovaj meč pobedila posle teškog poraza u Evroligi od Albe u Berlinu.

"Nije bilo lako posle poraza, posebno zbog činjenice da nas je čekao derbi. Teško je mentalno pripremiti tim, ali to smo uspeli i baš sam zbog toga čestitao igračima. Potpuno su promenili psihologiju. Takođe, moram da se zahvalim menadžmentu na čelu sa gospodinom Čovićem koji je organizovao čarter iz Berlina kako bismo što lakše stigli u Beograd."

Zvezda je sada dva puta zaredom nadigrala Partizan

"Izuzetno je važno bilo pobediti Partizan. Ako se sećate moja prva utakmica na klupi Zvezde je bila protiv FMP-a u Železniku, a odmah potom i dva meča protiv Partizana. Prvi smo mogli da pobedimo jer mislim da smo bili bolji"

Za kraj je prokomentarisao i velike oscilacije. Zvezda je u jednom momentu imala 21 poen prednosti, čak 19 na kraju treće deonice, ali je na kraju Partizan imao šut za pobedu koji nije pogodio Aleksa Avramović.

"Dobro je pitanje zbog čega imamo oscilacije. Pokušavamo to da rešimo, ali umor je ključan. Kada ste umorni, koncentracija vam pada. Igrali smo protiv tima koji igra odličnu košarku. Bilo je i puno prekida, utakmica je trajala, sve to utiče. Naravno, nije dobro, ali isto tako... Dešava se. Bilo je i promašenih slobodnih bacanja, ali ono što je najvažnije je da smanjimo oscilacije, ali i Partizan je pokazao da loše otvara utakmice, a onda daje sve od sebe da preokrene. To su uspevali ove sezone i očigledno je da tako igra", završio je Sferopulos..


tagovi

KK Crvena zvezdaKK PartizanJanis SferopulosJago dos Santos

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara