Janis Sferopulos (©MN press)
Janis Sferopulos (©MN press)

Sferopulos kratko: Ovakav pristup hoću uvek da vidim; Jusup: Da se pokrijemo ušima

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.02.24. | 21:10

"Imali smo i bizarnu situaciju sa Markom Ramljakom, njemu je patika otišla pred utakmicu, pa nisam hteo da rizikujem sa njim jer izlazi iz povrede baš tog skočnog zgloba, na kojem mu je patika pukla“, rekao je hrvatski stručnjak

Crvena zvezda je pobedom od 39 razlike nad Zadrom (93:54) prekinula niz od tri poraza i napumpala samopouzdanje pred završnicu Mozzart Kupa Radivoja Koraća u Nišu, odnosno četvrtfinalnog okršaja sa FMP-om u sredu od 20 časova.

Strateg crveno-belih Janis Sferopulos je u kratkom izlaganju poručio da isti pristup svojih igrača želi da vidi uvek.

Izabrane vesti

“Reći ću ono što sam rekao već igračima, da nema lake utakmice. Način na koji smo igrali uticalo je da izgleda lako. Jako mi je važno što su svi igrači pristupili utakmici na isti način, to želim da vidim uvek. Bili su psihički spremni, čvrsti u odbrani, imali smo dobru partiju na oba kraja i to je napravilo razliku“, kratko je prokomentarisao Sferopulos.

Dosta temeljniji bio je njegov kolega sa klupe Zadra Danijel Jusup.

“Nisam zadovoljan. Znao sam da će utakmica biti teška, imali smo nekoliko teških okršaja u poslednje vreme. Zvezda je ekipa koja u ABA ligi prima najmanje poena, očekivao sam težak meč, ali nisam mislio da će biti ovako. Ovo je naša najlošija utakmica. Iz ove utakmice moramo da izvučemo pouke, videli smo gde smo u odnosu na pravu evroligašku odbranu, da vidimo koliko još moramo da radimo da bismo se iole približili tom nivou. Zvezda je od početka utakmice igrala intenzivno i mi smo prvi njihov napad odbranili na minut i po do kraja. Tu su napravili razliku i dobili sigurnost da igraju“, rekao je Jusup.

Otkrio je hrvatski stručnjak i nesvakidašnju situaciju koja se dogodila Marku Ramljaku pred start utakmice.

Malo sam korigovao minute svojih igrača pošto nas čeka nacionalni kup, pokušao sam da pružim vreme igračima s klupe, da vide kako je to. Imali smo i bizarnu situaciju sa Markom Ramljakom, njemu je patika otišla pred utakmicu, pa nisam hteo da rizikujem sa njim jer izlazi iz povrede baš tog skočnog zgloba, na kojem mu je patika pukla. Odlučio sam da ne rizikujem ništa, a smanjio sam minute i Žganecu. Sve je to jednim delom uticalo na konačni ishod. Bili smo loši, sveukupno. Da se pokrijemo ušima i radimo dalje“.


tagovi

Janis SferopulosDanijel JusupKK Crvena zvezdaKK ZadarABA liga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara