Janis Sferopulos (Foto: Starsport)
Janis Sferopulos (Foto: Starsport)

Sferopulos: Nemam šta da zamerim igračima, Jago pretrpeo lakši potres mozga

Vreme čitanja: 4min | čet. 14.03.24. | 21:59

"Nedović se povredio, Lazić je bolestan", dodao je trener Crvene zvezde

Dva lica Crvene zvezde u 29. kolu Evrolige protiv Makabija. Bez petorice igrača, pokazali su zube u prvom poluvremenu crveno-beli, praktično dominirali u drugoj četvrtini i stekli velikih plus 16 za 20 minuta. Razlika je išla i na 18 poena u trećoj deonici, ali u nastavku je sve stalo u igri ekipe Janisa Sferopulosa i na kraju je pretrpela peti vezani poraz rezultatom 80:84.

Šef struke tima sa Malog Kalemegdana je izneo utiske na konferenciji za medije posle susreta. Obratio se prisutnima opširnim izlaganjem i istakao je da Nemanja Nedović propustio meč zbog povrede, a Branko Lazić zbog bolesti.

Izabrane vesti

"Kao što se videli, dva različita poluvremena. U prvom smo igrali svoju igru, pratili plan, igrali sjajnu odbranu, poremetili im napad, zadržali ih na 31 poen, bili pametni, čitali igru, donosili dobre odluke... U poluvremenu smo pričali da će Makabi odreagovati, da moramo još jače. Igrači su dali sve od sebe, Makabi je igrao sa nižim petorkama, stavio je veliki pritisak na naše bekove i to nam je poremetilo napad, postizali su poene iz tranzicije posle naših grešaka i bilo je jasno da će biti borba do kraja i da moramo da budemo pametni u napadu, ali i da im ne dozvolimo lake poena. U četvrtoj deonici smo bili umorni, sporiji u napadu zbog njihove agresivne odbrane, nismo ništa napravili, a oni su koristili atleticizam na ofanzivnom skoku i postigli 53 poena u drugom poluvremenu. Čestitam Makabiju na pobedi, ali i našim igračima, borili su se žestoko iako su izgbili. Nemam šta da im zamerim na borbenom duhu. Nedostajalo nam je rešenja u spoljnoj liniji zbog povreda, igramo sa tri igrača koja barataju loptom i kada smo se umorili, pali smo. Idemo dalje, nastavljamo da se borimo do kraja u Evroligi, kao i danas. Da pokušamo da dobijamo utakmice. Teško je bilo spremiti meč, jer smo znali da nemamo mnogo opcija na bekovskim pozicijama. Nedović se povredio, dobio je udarac, Lazić je bolestan. Bez bekova nije lako imati stabilnost tokom svih 40 minuta. Borimo se i u ABA ligi, bliži se kraj ligaškog dela i želimo da zadržimo čelnu poziciju", rekao je Janis Sferopulos.

U finišu utakmice povredio se Jago dos Santos, pa je Zvezda privela meč kraju bez pravog plejmejkera.

"Pretrpeo je lakši potres mozga, u bolnici je i lekari vode računa o njemu. Osećao se bolje u svlačionici, ali mora sve da se proveri u bolnici", dodao je grčki stručnjak i potom se okrenuo na činjenicu da ekipi mnogo nedostaje Miloš Teodosić:

"Nije nedostajao samo Miloš, već i Nedović, Lazić, Topić. Svi su bitni, nadamo se da će se Lazić i Nedović što pre vratiti."

Trej Tompkins još nije debitovao...

"Počeo je individualno da radi i potrebno mu je još vremena. Idemo dan po dan, ne mogu ništa da predvidim. Lekarsko osoblje dobro radi sa njim, napredujemo svakim danom sa povređenim igračima. Verujemo u proces i nadamo se da ćemo Treja uskoro videti na parketu".

Makabi od +24 do poraza od Partizana i od -18 do pobede protiv Zvezde

Trener Makabija Oded Kataš je govorio o tome šta je njegova ekipa promenila posle lošeg prvog poluvremena, kako bi došla do pobede. Ne tako davno, vodila je i plus 24 u Beogradu protiv Partizan Mozzart Beta, pa izgubila.

"Dva različita poluvremena. Teška utakmica. Tradicija protiv Zvezde je da 10 godina Makabi nije dobio ovde. U prvom poluvremenu smo bili nervozni, odigrali veoma loše na oba kraja terena. Tokom pauze smo pričali da moramo da se opustimo ako želimo da se vratimo, da to moramo da uradimo na svoj način, da budemo agresivni, konzistentni, ali pre svega - opušteni. To je bio ključ. Imali smo nekoliko dobrih minuta u trećoj četvrtini i promenili momentum utakmice. Pokazali smo karakter, ostvarili važnu pobedu za svoje ciljeve. Nije lako vratiti se iz 16 poena minusa, ali protiv Partizana smo ovde vodili sa 24 razlike, pa izgubili, tako da smo zatvorili krug", rekao je Kataš.

Da li je Zvezda pomogla Makabiju lošom igrom u drugom poluvremenu?

"Nisu nam pomogli, oni su protivnici. Radili su svoje stvari, mi svoje... To je košarka. Moramo da im odam priznanje kako su odigrali bez ključnih igrača. Imam veliko poštovanje za trenera Janisa Sferopulosa i njegov stručni štab. Odradili su dobar posao, ali smo mi našli balans u drugom poluvremenu, Nibo i Braun su odradili sjajan posao."

Govorio je i o tome koliko je svaka pobeda velika, s ozbirom na činjenicu da Makabi čitavu sezonu igra u vanrednim uslovima, van svoje dvorane u Tel Avivu.

"Najvažnija je situacija koja vlada u našij zemlji, teško ju je podneti i to je izazov sa kojim smo svakodnevno suočeni. Ako ove sezone uđemo u plej-of, to će biti poseban uspeh za sve nas."

Beograd je ove sezone češće bio dom Katašovoj ekipi od Tel Aviva zbog ratne situacije u Izraelu i zbog toga je izuzetno zahvalan.

"Domaći teren nije samo dvorana, već navijači i atmosfera. Želimo da igramo u Tel Avivu, pred našim navijačima, ali otkako je počeo rat, našli smo najbolji mogući dom. Srbija i Beograd su bili sjajni. Posebno mesto, svi kao klub cenimo sve što je ovde urađeno za nas, osećamo se kao kod kuće. To je iznad košarke. Volim srpski narod, Beograd i te stvari ne uzimamo zdravo za gotovo", zaključio je Kataš.


tagovi

KK Crvena zvezdaJanis Sferopulos

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara