Janis Sferopulos (©Starsport)
Janis Sferopulos (©Starsport)

Sferopulos pred Efes: Lazić počeo da trenira, Hanga nije, Nejpir će još dugo nositi masku

Vreme čitanja: 3min | čet. 30.11.23. | 14:35

"To što Efes ima odsutne igrače ne menja ništa. Ako date previše prostora pojedinim, mogu da vas ubiju", dodao je trener Crvene zvezde

Košarkaši Crvene zvezde u 11. kolu Evrolige dočekuju Anadolu Efes u Štark Areni (petak, 20.00). Biće to prilika za crveno-bele da se vrate na pobednički kolosek u elitnom takmičenju posle vezanih poraza od Olimpijakosa na strani i Olimpije Milano kod kuće. Ipak, Efes je u dobroj formi, dobio je sedam od poslednjih osam utakmica u oba takmičenja, minule sedmice savladao Partizan Mozzart Bet kod kuće.

Ponovo je pred novi meč u Evroligi jedno od glavnih pitanja zdravstveni bilten, a trener srpskog šampiona Janis Sferopulos je istakao da postoji šansa da se kapiten Branko Lazić vrati na teren protiv tima iz Istanbula.

Izabrane vesti

"Ne znamo da li će igrati sutra. Počeo je da trenira, radiće i pod kontaktom, a na šuterskom treningu pred meč ćemo odlučiti da li će igrati. Adam Hanga ne trenira, a Šabaz Nejpir će još dugo morati da nosi masku", pojasnio je kadrovsku situaciju grčki stručnjak.

Lazić ipak smatra da su male šanse da nastupi protiv Pivara.

"Videćemo. Tek sam počeo sa timskim treninzima, pa ne verujem da su prevelike šanse da igram sutra. Da budemo realni, male su, posle mesec i po dana pauze", dodao je Zvezdin kapiten.

Turski šampion takođe ima problema sa povredama. Van stroja su Ante Žižić, Derek Vilis i Ilajdža Brajant, a Tibor Plajs se tek vratio treninzima. Ipak, Sferopulos ističe da to nije promenilo značajno pripremu meča, jer njegov kolega Erdem Džan ima kvalitetnu ekipu na raspolaganju, koju je pritom pojačao američki krilni centar Majk Daum. Stigao je iz italijanske Tortone i mogao bi da debituje u Beogradu.

"Igramo protiv veoma talentovanog tima. Imaju iskusne igrače. To što imaju nekoliko odustnih ne bi trebalo mnogo da nam promeni u organizaciji igre. Imaju rešenja, igrače koji mogu da pokriju nedostatke, koji znaju da igraju i to rade na visokom nivou. Zato moramo da budemo koncentrisani, da znamo kako da ih branimo. Ako date previše prostora pojedinim igračima, mogu da vas ubiju. S druge strane, moramo da igramo pametno u ofanzivi i nađemo način da ih napadnemo. Rade različite stvari u odbrani, počevši od odbrane pik en rola, moramo dobro da čitamo utakmicu", analizirao je Sferopulos narednog protivnika, dok je Lazić, kao defanzivni specijalista, prokomentarisao lidera Efesa, sjajnog napadača Šejna Larkina:

"Znamo ga, nije od juče ovde. Nema tu posebnih saveta, možda nekih sitnih, ali dugo smo u Evroligi i odlično se poznajemo. Siguran sam da ćemo svi zajedno uspeti da ga zaustavimo. Da pružimo dobru partiju i uz navijače dođemo do pobede. Biće teško posle ovih nekoliko poraza i svih problema koje imamo, ali siguran sam da ćemo to ostaviti sa strane, izaći na teren, dati sve od sebe i da ćemo moći da se nadamo pozitivnom ishodu".

"PROTIV EFESA KAO DA JE FINALE"

Crveno-beli 11. kolo dočekuju sa samo tri trijumfa - sva tri ostvarena kod kuće (3-7). Jasno je da će pobeda biti imperativ protiv Efesa (5-5), iako je izvesno da uprkos svemu Zvezdu čeka još jedan veliki izazov.

"Želimo da napredujemo, da igramo bolje. Nismo srećni jer smo izgubili prethodnu utakmicu, ali Evroliga je maraton. Morate biti čvrsti i snažni kako bi igrali svaku sledeću. Trenutno nam je najbitnije da sutra odigramo dobro", zaključio je Sferopulos, a Lazić potom istakao važnost narednog susreta:

"Idemo od utakmice do utakmice. Ako krenemo da vadimo brojke i pravimo planove i koncentrišemo se na ono što je bitno, a to je naredna utakmica, izgubićemo fokus. Izaći ćemo sutra na teren spremni. Igramo kao da je finale i ako pobedimo zadržavamo šanse da idemo dalje".

EVROLIGA – 11. kolo

Četvrtak:

18.45: (2,65) Fenerbahče (16,0) Real Madrid (1,60)

19.00: (1,60) Monako (16,0) Olimpijakos (2,65)

20.05: (1,15) Makabi Tel Aviv (20,0) Alba Berlin (6,50)

20.30: (2,25) Bajern Minhen (15,0) Virtus Bolonja (1,80)

20.30: (1,30) Olimpija Milano (17,0) Žalgiris (4,10)

20.45: (1,70) Partizan Mozzart Bet (15,0) Panatinaikos (2,40)

Petak:

20.00: (1,80) Crvena zvezda (15,0) Anadolu Efes (2,25)

20.30: (1,10) Barselona (23,0) Asvel (8,00)

20.30: (1,70) Valensija (15,0) Baskonija (2,40)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK Crvena zvezdaJanis SferopulosBranko LazićAdam HangaŠabaz NejpirAnadolu Efes

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara