Janis Sferopulos (©Starsport)
Janis Sferopulos (©Starsport)

Sferopulos: Zvezda i Partizan zaslužuju zatvorene ugovore sa Evroligom

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.12.23. | 14:06

"Crvena zvezda je jedna od srpskih i evropskih košarkaških sila. Zajedno sa predsednikom i menadžmentom možemo da napravimo nešto dobro ove i sledeće sezone", dodaje grčki stručnjak

Posle godinu i po dana pauze od košarke, Janis Sferopuls se vratio na trenersku klupu na poziv Crvene zvezde. Nasledio je Duška Ivanovića na Malom Kalemegdanu krajem oktobra i polako počeo da implementira svoju filozofiju u redovima srpskog šampiona. Učvrstio je ekipu na vrhu ABA lige, ali zbog brojnih pehova i problema nije uspeo još da uhvati pravi kurs u Evroligi, pre svega na gostovanjima. Ipak, utisak je da su svi zadovoljni radom grčkog stručnjaka, od uprave, preko igrača, pa i do najvećih kritičara - navijača.

Napravio je dobru konekciju sa pristalicama crveno-belih, uvek ga tribine Štark Arene pozdravljaju gromoglasnim aplauzom kada iskorači na parket pred početak utakmice. Deluje zadovoljno i ispunjeno što ponovo radi i to baš u Beogradu. Zbog svega što je dosad iskusio, veruje da Crvena zvezda zaslužuje licencu Evrolige. Kao i Partizan Mozzart Bet.

Izabrane vesti

"Oba kluba su vrhunska, ali nije samo to u pitanju. Imaju veliki broj navijača i redovno pune dvorane. U samom vrhu Evrolige su u toj kategoriji. Kada takav tim ima takvu dinamiku, mora da bude u Evroligi. Smatram da bi oba kluba bi trebalo da dobiju zatvorene ugovore. Posebno jer su i veoma dobro organizovani i napreduju ka najvišem nivou", rekao je Sferopulos u intervjuu za Eurohoops.

Ne krije da njegov tim stremi ka najvišim ciljevima, uprkos određenim oscilacijama koje je pokazao ove sezone.

"Najvažnije je da dobijate utakmice kada niste na 100 odsto, kako bi mogli da napravite iskorak kada budete. Što se mene tiče, najbitnije je da se svi igrači vrate iz povreda. Naravno, ambicije tima kao što je Crvena zvezda su velike. Ovaj tim želi da se bori za najviše ciljeve u svim takmičenjima. To i pokušavamo da uradimo".

Pre Crvene zvezde, Sferopulos je radio u dva velikana Evrolige, predvodio Olimpijakos i Makabi Tel Aviv.

"Crvena zvezda je jedna od srpskih i evropskih košarkaških sila. Znao sam u kakav klub dolazim. Prvi zadatak je bio da se brzo priviknem na ekipu, kako bi mogao da počnem da je modifikujem i prilagođavam sebi. Još smo u procesu. Nismo završili tranziciju iz prethodnog stanja u novo, ali tim počinje da prihvata nove stvari u napadu i odbrani i to je najvažnija stvar - da naša igra napreduje. Zvezda mi je omogućila da raidm na najvišem nivou. Ima sjajnu dinamiku sa brojnim navijačima. Zajedno sa predsednikom i menadžmentom, možemo da napravimo nešto dobro ove i sledeće sezone".

Prisetio se grčki stručnjak i mandata u prethodnim evroligaškim klubovima. Sa Olimpijakosom je igrao dva finala Evrolige - 2015. protiv Real Madrid, 2017. protiv Fenerbahčea. Oba je ipak izgubio.

"Kada smo pobedili Barsleonu kod kuće trojkom Printezisa i otišli na Fajnal for 2015. godine, to je bila prekretnica u mojoj karijeri. Real je imao strašan tim koji je igrao finala dve godine unazad i izgubili smo zbog detalja. Isto je bilo i protiv Fenerbahčea. Protiv obe ekipe smo igrali na njihovim terenima i morali smo da premašimo očekivanja".

Na pitanje kojeg bi igrača voleo da trenira, zagolicao je maštu navijača Crvene zvezde.

"Luku Dončića. Neverovatan talenat", izabrao je Sferopulos igrača koji ne krije da je veliki navijač tima sa Malog Kalemegdana.


tagovi

KK Crvena zvezdaJanis SferopulosPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara