Šilb: Na derbiju protiv Partizana su me pogodili stolicom s tribina

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.05.19. | 14:33

"Srećom, nisam bio teže povređen"

Blejka Šilba se svi sećamo iz sezone 2013/2014 kada je nosio dres Crvene zvezde. Posle toga je igrao za Pariz Levaloa, Galatasaraj i Betis, a sada je u Šalonu. Šilb ima 35 godina i ima mnogo priča koje je doživeo u karijeri.

U razgovoru za francuski sajt Bebasket.fr pričao je na mnoge teme, između ostalog i o navijačima. I tu se prisetio večitog derbija protiv Partizana.
"Pogodili su me stolicom u mom prvom derbiju protiv Partizana 2013. godine. Imali su u timu talentovane momke poput Lovernja, Vestermana, Bogdana Bogdanovića... Mi smo imali Nelsona i Bobana Marjanovića. Delili smo istu halu, Pionir, ali u tom slučaju oni su bili domaćini. Slavili smo u produžetku, grupisali smo se na sredini terena, i neki od igrača su rekli da moramo da trčimo. Rekli smo jedan, dva, tri - Zvezda! I moji saigrači su otrčali u svlačionicu. U prvom momentu nisam razumeo mnogo o čemu se radi, počeo sam kasno da trčim i stolica me je pogodila na ulazu u tunel", rekao je Šilb.

Izabrane vesti

Ispostavilo se da nije dobio neku težu povredu.
"Srećom, nisam teže povređen, ali više nikada nisam bio iznenađen sa onim šta mogu da vidim na tribinama", rekao je Šilb.

Uporedio je atmosferu u Srbiji sa onom u Turskoj gde je igrao za Galatasaraj.
"Turski navijači su bili ludi, ali na drugačiji način. Osvojili smo Evrokup u atmosferi Abdi Ipekčija i bilo je još bolje. Sećam se i kada smo dobili meč protiv Fenerbahčea, a jedan od naših navijača je pljunuo Željka Obradovića. To je bilo odvratno. Stvarno nije bilo neophodno", prisetio se Šilb nemile scene.

U Šalonu je mnogo drugačija priča.
"Svakako da je ovde dosta tiše, posebno zato što je publika malo starija. To ih ne sprečava da uživaju u košarci, ali to rade s tačke gledišta starijih ljudi. Ali, kakogod, kada koraknem na teren želim da pružim ljudima to zašta su došli da vide. Želim da odu kući zadovoljni mojom igrom", rekao je Šilb.

Foto: MN Press


tagovi

Blejk Šilb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara