"Šilb"
"Šilb"

Šilb: Želimo da igramo kao Srbija!

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.09.15. | 20:45

"Igramo sa toliko energije i strasti da je veoma lako biti deo ovog tima, koji želi da u košarci napravi korak više za Češku", rekao je Amerikanac

Šilb

Češka više nije iznenađenje Evrobasketa, već tim koji je sposoban da pomrsi konce najkvalitetnijim selekcijama na Starom kontinentu.

Izabrane vesti

Jedan od najzaslužnijih igrača za dosadašnji plasman ovog nacionalnog tima je i bivši igrač Crvene zvezde, Amerikanac Blejk Šilb, koji je u razgovoru za Novosti otrkio tajnu selekcije Ronena Ginzburga.
"Igramo sa toliko energije i strasti da je veoma lako biti deo ovog tima, koji želi da u košarci napravi korak više za Češku. Zabavljamo se i na terenu i van njega. Ne mogu da vam kažem šta radimo van parketa, ali ono što radimo na terenu je refleksija toga. Imao odličnu hemiju i nadam se da će tako i ostati", rekao je Šilb.

Ipak, Orlovi su pokazali da su jedan od glavnih pretendenata na zlatnu medalju i daleko ozbiljniji tim nego što je bila Hrvatska.
"Srbija još nije izgubila utakmicu na Evrobasketu, ima srebrnu medalju sa Svetskog prvenstva prošle godine, a većina tih igrača je i ovde prisutna. Gledao sam prvu sa Španijom. Srbija je težak protivnik, uvek je bila. Ima sjajne igrače u timu, Teodosića, Bjelicu... Kada igrač kao što je Bogdanović počinje mečeve sa klupe, jasno vam je o kakvom se timu radi".

Česi su odjednom postali tvrd orah za sve evropske selekcije.
"To je novi zaštitni znak češke reprezentacije. Sa momcima kao što su Jan Veseli i Tomaš Satoranski imamo priliku da uradimo nešto za budućnost češke košarke, da stvorimo ime u Evropi. Najbolji timovi igraju na takav način - Srbija, Francuska, Španija, Grčka, takođe. Videli smo da to funkcioniše i želimo da igramo na isti način".

Odlični košarkaš dobro pamti period dok je igrao u Crvenoj zvezdi. Bio je saigrač sa Markom Simonovićem.
"Rekao sam mu pre duela Srbije i Finske: "Bolje bi ti bilo da igrate dobro, pa da se vidimo u sledećoj utakmici". Video sam i Nešu (Ilića), koji uvek donosi mnogo energije. Pričao sam sa Simom o Evrobasketu, sada je trenutak za to. Naravno, podelili smo neka sećanja na zabavno vreme u Crvenoj zvezdi, ali sada je najvažnije da se fokusiramo na utakmicu koja je pred nama", rekao je Šilb.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Košarkaška reprezentacija ČeškeEvrobasket 2015Blejk Šilb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara