Boriša Simanić (©MN Press)
Boriša Simanić (©MN Press)

Simanić o gubitku bubrega: Rekao sam doktoru da zbog bolova ne bih izdržao do jutra

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.03.24. | 17:02

“Uradiću sve da se oporavim, da budem sa ekipom na trening kampu, da se družimo i pomognem koliko god mogu“

Drama koju je prošao Boriša Simanić na Mundobasketu u Manili pamtiće se kao nešto nesvakidašnje u sportu. Srpski košarkaš je posle udarca na dva minuta pre kraja utakmice protiv Južnog Sudana prevezen u bolnicu gde je nekoliko dana kasnije ostao bez bubrega i od tada vodi tešku borbu da se oporavi i u nekom trenutku vrati na parket.

Gostujući u drugoj epizodi Olimpijskog podkasta, Simanić je govorio o tome kako je sve išlo od momenta kada je dobio udarac.

Izabrane vesti

“Kada sam se povredio, nije delovalo ozbiljno u prvi mah. Sve se ipak okrenulo za pet minuta. Osetio sam oštar bol. Pomislio sam da sam dobio udarac u rebra, da će proći. Probao sam da nastavim, ali sam osećao bol svaki put kada bih probao da pomerim nogu“, rekao je Simanić tokom gostovanja za Olimpijski podkast i nastavio:

“Otišao sam do svlačionice sa doktorom, očekivao sam uobičajeni tretman. Ali, morao sam prvo do toaleta i primetio krv u urinu. Bio je to momenat kada su me odmah odvezli u bolnicu. Doktor me je smirio. Uradili smo skener, trajalo je 20 minuta i nisam mogao da stojim“.

Tada je sve počelo dodatno da se komplikuje...

“Rekao sam doktoru Gagi Radovanoviću da neću izdržati do ujutru. Posle drugog testa, odlučeno je da se uradi hitna operacija. Laknulo mi je. Pomislio sam da je bolje da urade šta god, samo da me uspavaju i da više ne osećam bol. Operisali su me i rekli da odmaram. Posle tri dana bolova, uradili su novi test i ustanovili da mi urin curi iz bubrega. Zbog toga su mi uradili još jednu operaciju, kako bi sprečili sepsu“.

Šest meseci kasnije, Simanić se i dalje oporavlja, ali se nada da bi mogao da se pridruži ekipi Srbije u Parizu na Olimpijskim igrama.

“Uradiću sve da se oporavim, da budem sa ekipom na trening kampu, da se družimo i pomognem koliko god mogu“.



tagovi

Boriša Simanićkošarkaška reprezentacija SrbijeMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara