Boriša Simanić (©MN press)
Boriša Simanić (©MN press)

Simanić se zaoštrio za svoje, Mega Mozzart uhvatila 50 lopti i zakazala novi megdan sa Zvezdom

Vreme čitanja: 4min | čet. 17.02.22. | 22:30

Ekipa Vlada Jovanovića odradila dobar posao i zakazala reprizu prošlogodišnjeg finala

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Niša)

Odlučeno je - u prvom polufinalu Kupa Radivoja Koraća gledaćemo reprizu prošlogodišnjeg nadigravanja za trofej. Posle Crvene zvezde, košarkaši Mege Mozzart pobedili su Zlatibor rezultatom 84:57 (19:20, 22:9, 21:18, 22:10).

Izabrane vesti

Uprkos konačnoj razlici i ubedljivoj pobedi, trener Mege Mozzart Vlade Jovanović nije bio najzadovoljniji nekim sekvencama njegovih izabranika, pogotovo u prvom poluvremenu. Na tome će sigurno insistirati Jovanović tokom analize ove utakmice i pripreme za mnogo težeg, kvalitetnijeg protivnika. Morao je 48-godišnji stručnjak da "preseče" igru tajm-autom već posle nepuna četiri minuta jer se u susret ušlo bez dovoljno koncentracije. Dok sa razglasa nije krenula muzička podloga, mogle su jasno da se čuju reči nezadovoljstva na klupi, pošto je Zlatibor bolje startovao i vodio sa 12:5. Jovanovićeve reči brzo su prodrle do igrača koji su potom dizali radnu temperaturu i hvatali zamajac za nastavak.

Imali su košarkaši Mege Mozzart i rivala koji je, baš poput njih, želeo da se dokaže pred niškom publikom. Za ekipu Strajina Nedovića samo učešće na završnom turniru predstavlja veliki uspeh, s obzirom na to da je od debitantskog nastupa na istom mestu prošlo već četiri godine, pa tako nisu imali šta da izgube.

Nije sve ni bilo tako loše u Jovanovićevom timu, daleko od toga. Koristili su košarkaši Mege Mozzart atletski potencijal i bili dominantni na skoku, o čemu potvrđuje podatak da je upisano 50 skokova, od čega 13 u napadu. Dobro su se koristile i situacije u reketu jer je odatle došlo 36 poena. Osim toga, šuterski je Mega Mozzart takođe bila raspoložena, pa je susret završila sa 14 trojki. Biće potrebno prošlogodišnjem finalisti što više vatre protiv raspucanih crveno-belih koji su pritom imali i manji utrošak energije protiv Radničkog.

Presudna je bila druga četvrtina koja je završena u korist Mege Mozzart sa 22:9. Beograđani su zategli odbranu i koristili pomenutu atletsku komponentu da zatvore sve prilaze košu, što je rivala koji dosta zavisi od šuta dovelo u ozbiljan problem. Upravo je šutem Mega Mozzart i prelomila susret u svoju korist. Sa šest uspešnih hitaca (dva Kočović, Jović, Simanić, Ružencev i Cerovina) Mega Mozzart je pocepala mrežicu Zlatibora i četiri poena zaostatka pretvorila u sigurnih +12 (41:29) pred odlazak u tunel.

Nastavak utakmice za Megu Mozzart bio je mirno more. Nedovićeve igrače je slaba druga četvrtina dotkula, a u izostanku ponajboljeg igrača Lakvintona Rosa, koga zbog povrede na parketu neće biti još neko vreme, Zlatibor nije mogao da uradi više.

Kao i obično, igra Čajetinaca najviše se vrtela oko prve violine Dušana Kutlešića. Nekadašnji mladi reprezentativac Srbije odigrao je utakmicu u prepoznatljivom rangu sa 17 poena, te tri skoka i po dve asistencije i ukradene lopte. Ali, nedostajalo je pomalo od svega da bi ovaj sastav bio konkurentniji. Dvocifren je bio još Filip Đuran koji je ostavio publiku bez daha prelepom asistencijom iza leđa u prvom delu. Uz 10 poena pohvatao je i šest lopti. Dobar utisak ostavio je i talentovani Tadija Tadić. Nije ga hteo šut (1/7 iz igre, 0/4 za dva), ali je razigrao saigrače sa sedam lopti, uhvatio ih je još šest, a “ukrao“ dve.

U redovima Mege Mozzart igrali su svi izuzev Alekse Uskokovića, koga je trener Jovanović verovatno čuvao za Crvenu zvezdu. Dobra vest za sve u ekipi bio je povratak Boriše Simanića koji je posle nezgodne povrede skočnog zgloba protiv Zvezde u ABA ligi morao na pauzu. Ubacio je 15 poena (5/9 iz igre, 3/5 za tri) uz pet skokova, tri blokade i dve ukradene lopte, te se dobro naoštrio za svoje u subotu. Biće Megi Mozzart potrebno da Simanić bude na gornjoj granici svojih mogućnosti kako bi se uvećale šanse za pozitivan ishod. Karlo Matković je uz osam poena uhvatio 11 lopti, Nikola Jović je imao 10 poena (4/13 iz igre, 2/7 za tri), te pet skokova, četiri asistencije, ali i četiri izgubljena poseda. Pozitivan iskorak napravio je večeras Nikola Kočović koji je imao 11 poena uz 3/4 za tri.

Kad se podvuče crta - rutinska pobeda. Biće uvodnih 10-15 minuta predmet razgovora u svlačionici, najviše iz razloga što će se u subotu svaka eventualna greška kažnjavati duplo.

MEGA MOZZART – ZLATIBOR 84:57 (19:20, 22:9, 21:18, 22:10)

Dvorana: „Čair“ u Nišu. Gledalaca: 500. Sudije: U. Obrknežević, I. Stefanović, S. Ćalić.

MEGA MOZZART: Ružencev 8 (5sk), Jović 10 (6sk, 5as), Smit 6 (5as), Matković 8 (11sk), Simanić 15 (6-3 za tri, 5sk), Vujić 3, Rudan 9 (5sk), Uskoković, Kočović 11 (4-3 za tri), Cerovina 6 (3sk), Đurišić 5 (7sk), Mušikić 3.

ZLATIBOR: Kutlešić 17 (3sk), Grubelić 2, Đuran 10 (6sk), Tadić 5 (6sk, 7as), Nikolić 8 (8sk), Protić 9, Čabrilo (4sk), Adžić 3, Jovanović 3, Joksimović.

KUP RADIVOJA KORAĆA

ČETVRTFINALE

17. februar

Crvena zvezda - SPD Radnički 103:59

/Ivanović 18 - Katić 17/

Mega Mozzart - Zlatibor 84:57

/Simanić 15 - Kutlešić 17/

18. februar*

18.00: FMP - Borac Čačak

21.00: Partizan - Borac Zemun

POLUFINALE

19. februar

17.00: Crvena zvezda / Radnički Kragujevac - Mega Mozzart / Zlatibor

21.00: FMP / Borac Čačak - Partizan / Borac Zemun

FINALE

20. februar, 21.00


tagovi

Kup Radivoja KoraćaKup Radivoja Koraća 2022.KK Zlatibor ČajetinaMega MozzartNikola KočovićBoriša Simanić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara