Ben Simons (©AFP)
Ben Simons (©AFP)

Simons bi mogao da zaigra u dresu Bruklina protiv Bostona

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.04.22. | 19:56

Netsi na startu plej-ofa ukrštaju koplja sa Seltiksima, a mogli bi da dobiju i iznenadnu pomoć

Utakmicom između Dalasa i Jute u subotu od 19.00 počinje plej-of NBA lige. Iako su pred početak sezone smatrani prvim favoritima, Bruklin Netsi su tek preko plej-ina stigli do doigravanja. Ukrstiće koplja sa Boston Seltiksima, koji će imati prednost domaćeg terena. Izvesno je da ekipi Stiva Neša na startu serije neće moći da pomogne Ben Simons, ali bi košarkaš iz Australije po prvi put mogao da obuče dres Netsa u utakmici broj četiri, ističe Brajan Vindhorst sa ESPN-a.

Simons nije nastupio ove sezone, jer je još minulog leta zahtevao trejd od Filadelfija Seventisiksersa i nije hteo da brani boje tima iz Pensilvanije. Želja mu je uslišena tek sredinom februara, pred sam kraj roka za trejdove završio je u Bruklinu u zamenu za Džejmsa Hardena. Zbog činjenice da nije ni trenirao sa Siksersima, nije bio u stanju da pomogne Netsima, a onda su nastupili i problemi sa leđima.

Izabrane vesti

Američki mediji su preneli da je dobijao i injekcije zbog bolova, ali i da naporno radi kako bi se što pre vratio na parket. Navodno se trudio da ojača noge i leđa prethodnih nedelja, te i da bi mogao da kroči na teren do kraja prve runde plej-ofa.

Ipak, s ozbirom da je poslednji meč odigrao u junu prošle godine, pitanje je u kakvom će stanju biti kada se vrati. Jasno je da je reč o sjajnom defanzivcu, jednom od najboljih u NBA i da bi mogao da pomogne Netsima da zaustave prve vedete Bostona Džejsona Tejtuma i Džejlena Brauna.

Najviše mu je tokom profesionalne karijere zamerano na slabom šutu, ali u ekipi poput Netsa će za početak biti dovoljno da pomogne u organizaciji igre i zapne u defanzivi. Ukoliko još pokaže napredak u šutu, pre svega da je sposoban da pogodi iz otvorenih pozicija, mogao bi za kratko vreme da postane veliki adut Bruklina.

Ovaj 25-godišnji košarkaš rođen u Melburnu je u NBA stigao 2016. godine kada ga je Filadelfija odabrala kao prvog na draftu. Debitovao je godinu dana kasnije zbog povreda, pa je proglašen i za Rukija godine (2018). Minule tri sezone bio je i deo Ol star utakmica, a u prethodne dve bio je i član najbolje defanzivne petorke lige. Na 275 nastupa u ligaškom delu prosečno je beležio 13,5 poena, uz po šest skokova i asistencija, kao i 1,5 krađu po meču. U plej-ofu je sa Siksersima nastupio 34 puta, uz prosek od 13,9 poena, osam skokova i 7,5 asistencija.


tagovi

Ben SimonsBruklin Nets

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara