Ben Simons (© AFP)
Ben Simons (© AFP)

Simons spremio tužbu protiv Filadelfije: U opticaju čak 20 miliona dolara

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.04.22. | 14:29

Ne smiruju se strasti između beka i Siksersa

Bek Bruklin Netsa Ben Simons podneo je pritužbu vrednu skoro 20 miliona dolara koliko mu Filadelfija nije isplatila jer je smatrala da je pomenuti igrač prekršio ugovor. Žalba Simonsa će ući u arbitražni proces, a čitav slučaj bi mogao da utične na mnoge buduće slične situacije koje se vezuju za pitanje mentalnog zdravlja i NBA ugovora.

Naime, Filadelfija je više puta insistirala da je Simons prekršio svoj ugovor po kolektivnom sporazumu između NBA i Nacionalne asocijacije košarkaša i da je imao pravo da nadoknadi novac koji mu je dat pre sezone. NBA i NBPA su se posvađale po ovom pitanju i sada bi arbitraža mogla da postavi presedan o tome kako bi se mogla rešavati buduća pitanja mentalnog zdravlja i ugovora.

Izabrane vesti

Siksersi su insistirali da je Simons prekršio ugovor pošto se nije pojavio na početku trening kampa i odbio da igra tokom predsezone i regularne sezone. Simons je stigao u Filadelfiju pred kraj predsezone, ali je naveo svoje mentalno zdravlje kao razlog što je nije u stanju da igra i učestvuje u timskim aktivnostima.

Klub i Simons se nisu složili oko stepena pristupa koji su timu i njegovim lekarima dodelili pristup da dijagnostikuju i procene njegovo mentalno zdravlje. 

Simons i njegov agent, Rič Pol iz Kluč Sportsa, zatražili su trejd špsče sezone u kojoj se Simons posvađao sa timom zbog lošeg učinka u porazu u finalu Istočne konferencije u seriji protiv Atlante. Simons, prvi pik, na NBA draftu 2016, bio je jedan od najboljih defanzivaca lige i potpisao je petogodišnji ugovor u vrednosti od 170 miliona dolara 2019. godine.

Od novembra Filadelfija je svakog meseca odbijala od Simonsove plate 1,3 miliona dolara.


 





 




tagovi

Ben SimonsFiladelfija Seventisiksers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara