©KK Partizan
©KK Partizan

Sjajna dobrodošlica za Partizan u Fuenlabradi, ali novi poraz Obradovićevih pulena

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.09.22. | 23:31

Crno-beli na istorijskom mestu u pripremnom duelu pretrpeli poraz od tima iz španske ACB lige

Košarkaši Partizana su sa pripremama za nastupajuću sezonu nastavili u Španiji. Posle poraza u finalu Mozzart humanitarnog turnira u Čačku od ekipe Borac Mozzarta, puleni Željka Obradovića nisu uspeli da nadigraju ni Fuelabradu u njenoj dvorani - 84:98 (22:26, 23:22, 19:29, 19:21).

U istorijskoj dvorani Fernando Martin, koja je košarkašima Partizana i Željku Obradoviću bila dom pre 30 godina, tokom sezone u kojoj je ostvaren najveći klupski uspeh, crno-beli su dočekani uz ovacije sa tribina.

Izabrane vesti

Predsednik Fuenlabrade Hose Kintana i gradnonačelnik Havijer Ajala pozdravili su dalegaciju kluba na početku utakmice dva prijateljska tima. Trener Obradović i predsednik Ostoja Mijailović primili su poklone u čast tridesetogodišnjeg prijateljstva i otvaranja trening hale koja nosi ime "Partizan".

Nakon toga su igrači istrčali na parket, a posle neizvesne borbe u prvom poluvremenu domaćin je serijom trojki preokrenuo rezultat u nastavku i stigao do trijumfa. Član španske ACB lige je delovao uigranje i spremnije u ovom trenutku, ali treba podsetiti da crno-beli nisu kompletni i da im je ovo tek treći meč na pripremama.

Šansu su ponovo dobili mladi Đorđije Jovanović i Mihajlo Petrović, a valja pomenuti i da je utakmicu preskočio novajlija Džejms Naneli, ali se očekuje da bude u sastavu u nedelju protiv Huventuda (18.30).

Dobar utisak na protivničkoj polovini ostavili su Kevin Panter sa 19, povratnik Danilo Anđušič sa 14 i novajlija Dante Egzum sa 13 poena. Pobednički sastav predvodio je Klevin Hena sa 18 poena, dok je odličan bio i srpski košarkaš Jovan Novak sa 13.

Partizan: Vukčević 8, Ledej 10, Koprivica 6, Panter 19, Smailagić 4, Egzum 13, Jovanović, Lesor 2, Trifunović 3, Anđušić 14, Petrović 4.

Fuenlabrada: Senglin 10, Makoa 1, Savkov 7, Hana 18, Fernandez 2, Kroma 10, Novak 13, Ejenga 8, Bejran 2, Suarez 2, Bagajoko 11, Okuo 14.




tagovi

KK PartizanFuenlabradaŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara